Bude prezident Pellegrini bývať v Náhlikovej vile? Pred pozemkom stojí jeho ochranka


Foto: Bude prezident Pellegrini bývať v Náhlikovej vile? Pred pozemkom stojí jeho ochranka Foto: Google Maps, Facebook/Peter Pellegrini

V Náhlikovej vile na Priehradnej ulici bolo v utorok napoludnie rušno. Na pozemku prebiehajú rekonštrukčné práce a pred bránou stojí čierny mikrobus Pellegriniho ochranky. Denník SME upozornil na to, že sa vila vo Vrakuni môže čoskoro stať novou rezidenciou budúceho prezidenta.

Robotníci mali na Náhlikovej vile opravovať podlahu balkóna. Podľa spomínaného denníka mal byť na pozemku vily aj biely mikrobus poskytujúci rekonštrukčné práce. Peter Pellegrini vo finálovej debate TV Markíza pred prezidentskými voľbami priznal, že vo vile občas býva. Poslanec Náhlik ho vraj nevyužíva.

„Keďže ho nevyužíva, tak áno, mám možnosť ho v prípade potreby využiť. Je to celkom praktické, je fajn tráviť na záhrade čas so psom. Alebo keď prídu rodičia na návštevu, je lepšie ísť do takéhoto priestoru,“ povedal. Pellegrini aktuálne býva na nábreží Dunaja v Zuckermandli a jeho byt má rozlohu 88 metrov štvorcových. 

Presťahuje sa do Vrakune?

Na otázku, či sa budúci prezident presťahuje do Náhlikovej vily ministerstvo vnútra a hovorkyňa Petra Pellegriniho konkrétne neodpovedali. 


„Pán zvolený prezident bude riešiť svoje budúce bývanie v súčinnosti a podľa odporúčaní Úradu na ochranu ústavných činiteľov,“ povedala Patrícia Medveď Macíková pre Denník SME. Ministerstvo nechcelo Pellegriniho bývanie komentovať z taktických dôvodov a s tým, že spôsoby jeho ochrany patria medzi utajované skutočnosti.

Na majetok poslanca Hlasu-SD Petra Náhlika vo Vrakuni upozornil ešte v apríli Igor Matovič. Poslanec ju nemal v majetkovom priznaní, dopísal ju tam až po medializácii prípadu. Poslanci Národnej rady majú pritom zo zákona povinnosť zverejňovať svoje majetkové priznanie. 

Podnikateľ Peter Náhlik je známy najmä ako podnikateľ z Trnavy, ktorý zdedil veľkú časť majetku po svojom otcovi. Jeho firma DeGarde prenajala Pellegrinimu počas volebnej kampane lietadlo, aby mohol vycestovať do regiónov. 

Za prenájom lietadla podľa transparentného účtu zaplatil 1 920 eur. Podľa viacerých leteckých spoločností zaplatil výrazne pod cenu. Navyše Náhlikovu firmu preveruje Dopravný úrad. Pellegrinimu totiž lietadlo prenajala aj napriek tomu, že nemá osvedčenie leteckého prevádzkovateľa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu