Dážď, sneh a nulové teploty. Toto všetko čaká v stredu Bratislavu


Foto: Dážď, sneh a nulové teploty. Toto všetko čaká v stredu Bratislavu Foto: SHMÚ

Ak ste si mysleli, že poriadne chladné, až zimné počasie už túto jar Bratislavu nenavštívi, tak ste na veľkom omyle. Na zajtra si prichystajte kabáty, čiapky, či rukavice. Už posledné dni nebolo počasie v hlavnom meste nijak príjemné, občas spŕchlo a teploty sa spravidla pohybovali pod 10 stupňov, čo dokonca v sobotu zapríčinilo aj zmenu programu bratislavských mestských dní.

Všetko by malo vyvrcholiť práve zajtra. SHMÚ už na dnes zverejnil výstrahu 1. stupňa pred dažďom pre oblasť Bratislavy, Trnavy, Trenčína, či Žitného ostrova. Dážď by mal prísť na západ Slovenska dnes podvečer a pršať by malo celú noc a aj v stredu ráno, a v priebehu dňa až do šiestej podvečer. SHMÚ pre Bratislavu odhaduje úhrn zrážok na 25 až 40 mm.

To však nie je všetko. Okrem dažďa sa v stredu objaví v hlavnom meste aj sneh.Teplota by sa mala ráno pohybovať len tesne nad nulou, okolo 1 stupňa, neskôr predpoludním vystúpi na 4 stupne. Práve nízka teplota zrejme zapríčiní aj sneženie, to by sa malo začať okolo 5 ráno a vyvrcholí medzi 7 až 10 hodinou predpoludním. Určite sa nezabudnite teplo obliecť.

Zdroj: SHMÚ


V stredu popoludní sa počasie upokojí, teplota vystúpi k 6 stupňom a okolo 18 hodiny prestane pršať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu