V Podunajských Biskupiciach sa rozprúdila živá diskusia. Jeden z rezidentov otvoril tému, či by malo zmysel priniesť späť koncept nočného občerstvenia a potravín v štýle legendárneho bufetu Topi, ktorý kedysi fungoval vo Vrakuni na Šíravskej ulici, no poznal ho aj každý Biskupičan.
Bufet Topi zatvorili v decembri 2019. „Naši milý papkači, S ľútosťou vám oznamujeme že od 1.1.2020 bude TOP TOPI Nonstop ZAVRETÝ - ZRUŠENÝ. Ďakujeme za Vašu návštevnosť za dlhé roky fungovania,“ oznámili počas Vianoc.
Diskutujúci si Topiho pripomenuli s poriadnou dávkou nostalgie. „Človek keď išiel domov z Harleyu, ocenil túto kvalitnú stravu. Kebabov tu už máme viac ako vo Viedni, ale klasická nočná žranica ala nonstopka v Ovsišti dnešnej omladine chýba,“ napísal Denis.
Podobne reagoval aj Andrej: „Bolo to super, hlavne po zábavách aj pre taxikárov… jednoznačne veľké áno.“ Podobných názorov sa v diskusii objavilo mnoho. Vrakunčania a Biskupičania spomínajú, ako dobre sa v legendárnom bufete najedli. Viacerí spomínajú na legendárny „čína tanier“.
Do diskusie sa zapojili aj tí, čo tam kedysi pracovali. „Robila som u Topiho od začiatku. V tej dobe to išlo – nebolo Tesco ani pumpy s jedlom. Ale dnes je to otázne. Kopec povolení na nočnú prevádzku, sťažnosti ľudí na neporiadok… Treba skúsiť, ale dôležité je nájsť dobré miesto, kde sa dá zastaviť autom. A čína tanier? Spravila som ich asi milión,“ spomína Zuzana.
Nie všetci sú však jednoznačne nadšení. Jeden z rezidentov upozornil, že hoci by o službu záujem bol, problémom môže byť, ak by prevádzka bola priamo pod bytovkami.
„Skúšal som to, ale odbili ma, že nechcú mať v Biskupiciach ani vo Vrakuni nič podobné, aby sa tam nezgrupovali indivídua,“ hovorí Miro. Do diskusie sa dostala aj téma veľkého reťazca. Lukáš naznačil, že v Biskupiciach sa „šušká“ o otvorení McDonaldu. Niektorí sa však domnievajú, že koncept Topiho by si svoje miesto aj tak našiel.
„Ak by to bolo niečo naozaj na štýl Topiho, nedá sa to porovnať s McDonald’s. Hot dog, vyprážaný syr alebo čína tanier sú úplne odlišné jedlá. Samozrejme, kľúčová je hygiena a kvalita surovín,“ dodala Michaela.