VIDEO: Bulhar vpálil do pumpy na Červeníku, pretože mu to mal kázať hlas v jeho hlave


Foto: VIDEO: Bulhar vpálil do pumpy na Červeníku, pretože mu to mal kázať hlas v jeho hlave Foto: snímka z videa - Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Bulhar, ktorý 4. januára v plnej rýchlosti vrazil do tankovacích stojanov na odpočívadle Červeník, nemal byť opitý, zdrogovaný ani unavený. Ako uvádza Startitup, muž počas výsluchu priznal, že vnútorný hlas mu povedal, aby auto v plnej rýchlosti nasmeroval na čerpaciu stanicu.

Počas výsluchu sa mal muž so zmeneným menom tiež správať zvláštne, mal neprítomný pohľad a občas vykríkol „Al*h Akb*r“. Na vyšetrovateľovu otázku, prečo to robí, odpovedal, že mu to hovorí hlas v hlave.

„Nie je vylúčené, že obdobné impulzy a pocity sa zopakujú, bude ich opätovne pociťovať a s vozidlom to nasmeruje priamo do davu ľudí a spôsobí ešte väčší nenapraviteľný následok, smrť. Tieto skutočnosti sú tak závažné aj s prihliadnutím na udalosti z posledných dní v Prahe, kde došlo k usmrteniu viacerých študentov práve osobou s podobným duševným profilom,“ vyhlásil sudca prípadu.

Bulhar Mitkin Antonov Lazarov bol natoľko problémový, že si ho muselo prevziať špeciálne zásahové komando. Ako uvádza Startitup, počas prevozu spôsobil eskorte obrovské problémy.


Na benzínke mohol zabiť 13 ľudí

Bulhar vo veku 28 rokov išiel na aute s nemeckými evidenčnými číslami po diaľnici D1 smerom z Piešťan na Trnavu. Krátko pred 13:00 hod. zišiel z diaľnice na odpočívadlo Červeník a vo vysokej rýchlosti narazil do tankovacích stojanov.

Pri náraze úplne rozmetal stojany a ich trosky poškodili nielen okolostojace autá, ale aj vchodové dvere a interiér čerpacej stanice. S autom skončil až na neďalekom parkovisku. Podľa polície sa ako zázrakom nikto nezranil, nachádzalo sa tam 13 ľudí. Celkovo spôsobil škodu za viac ako 200-tisíc eur. Policajti cudzinca podrobili dychovej skúške, ukázala negatívny výsledok.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu