Bratislava už má výsledky štúdie o električkovej trati popred novú budovu SND


Foto: Bratislava už má výsledky štúdie o električkovej trati popred novú budovu SND Foto: Facebook/Dopravný podnik Bratislava

Mesto Bratislava potvrdilo, že už má výsledky štúdie uskutočniteľnosti posudzujúcej vplyv hluku a vibrácií trasy električky na Pribinovej ulici, čo je popred novú budovu Slovenského národného divadla (SND).

Ako uviedol hovorca bratislavského magistrátu Peter Bubla, na štúdii pracovali spolu so Slovenskou technickou univerzitou (STU) a tímom medzinárodných odborníkov od roku 2019. Mesto plánuje výsledky najprv odprezentovať zástupcom SND a ministerstva kultúry, následne to predstaví aj verejnosti. Presný dátum nám vedenie nespresnilo.

Na budúcu električkovú trať v zóne Chalupkova, ktorá povedie aj popred SND, upozornil primátor Bratislavy Matúš Vallo koncom októbra 2019. Podľa sme.sk argumentoval tým, že po analýze sa tento variant javí ako najlepší.

Ministerstvu kultúry navrhlo mesto aj alternatívnu trasu, ktorá by divadlo obchádzala. Tieto návrhy zapracovali aj do zmien a doplnkov územného plánu. Mesto chce pri budovaní tejto električkovej trate spolupracovať so súkromným investorom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu