Oázu Sibírskeho Tigra v Kostolnej pri Dunaji náhle a navždy opustila jej tigria mama Yveta Iršová


Foto: Oázu Sibírskeho Tigra v Kostolnej pri Dunaji náhle a navždy opustila jej tigria mama Yveta Iršová Foto: Facebook/Oáza Sibírskeho Tigra

V stredu 10. januára zomrela zakladateľka, tigria mama a majiteľka Oázy Sibírskeho tigra Yveta Iršová. Posledná rozlúčka s ňou bude v utorok 16. januára o 17:45 hod. v Bratislavskom krematóriu.

„Yvetka nech nás tvoje kroky a kroky všetkých tvojich tigrích detí, s ktorými ste spolu, sprevádzajú po zbytok nášho života. Odpočívaj v pokoji a dávaj na nás ostatných tam z hora pozor,“ napísalo vedenie oázy na sociálnej sieti. Zároveň vyjadrilo jej pozostalým úprimnú sústrasť a silu v týchto neľahkých časoch.

Čo je Oáza Sibírskeho tigra?

V Kostolnej pri Dunaji vznikla oáza, ktorej pracovníci sa snažia o ochranu vzácneho druhu, akým je Tiger Sibírsky. V zariadení nájdete niekoľko dospelých tigrov. Tí tu majú vytvorenú imitáciu ich prirodzeného prostredia spolu s rastlinami, vodou, ležiacimi drevenými pňami a vyvýšenými posedmi.

Tak ako aj zakladateľke Yvete Iršovej, aj jej zamestnancom vždy záležalo na tom, aby tieto šelmy boli šťastné a bral sa ohľad na ich inštinkty. To potom prispieva k zdraviu a aj potrebnému rozmnožovaniu týchto šeliem. Tigre tu žijú na samote a ich areál je obklopený lesom a poliami. Voľne sa môžu pohybovať v takzvaných tigrích záhradách.

Návštevníci môžu prísť obdivovať tieto zvieratá, ale nemôžu ich rušiť, preto tam platia prísne pravidlá. Vstupné funguje na dobrovoľnej báze. A chcete podporiť tento projekt, viac informácií nájdete na priloženom odkaze


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu