VIDEO: Nočná nehoda Andreja Danka v Dúbravke, z miesta zrážky odišiel (aktualizujeme)


Foto: VIDEO: Nočná nehoda Andreja Danka v Dúbravke, z miesta zrážky odišiel (aktualizujeme) Foto: snímka z videa - noviny.sk/Instagram - andrej_danko_official

V noci zo štvrtka 11. januára na piatok 12. januára sa stala dopravná nehoda v Dúbravke na križovatke ulíc Repašského a Saratovská. Auto narazilo do stĺpu, ktorý ostal ohnutý a nefunguje.

Do stĺpu narazil Andrej Danko, ktorý z miesta nehody odišiel. Polícia ho našla podľa olejových škvŕn, ktoré zanechávalo jeho auto na ceste od zrážky až po politikovu garáž. Informoval o tom Startitup, ktorý tiež uviedol, že namieste nehody ostalo ležať evidenčné číslo vozidla a polícia si ho tak vylustrovala, auto má byť vo vlastníctve SNS.

Zatiaľ nie je jasné, či sa Danko po nočnej nehode podrobil dychovej skúške alebo či mu odobrali krv. Podľa vyjadrenia Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave polícia okolnosti predmetnej udalosti v súčasnosti objasňuje.

Aj ja som len človek, tvrdí Danko

Súčasný podpredseda vlády sa k nehode na sociálnych sieťach dopoludnia priznal. Na svojom instagrame zverejnil video, kde tvrdí, že dostal šmyk a narazil do stĺpu. Podľa jeho slov všetko nahlásil poisťovni, magistrátu aj polícii. „So stĺpom asi ťažko spíšem poistnú udalosť, aj ja som len človek,“ reagoval na to, že odišiel z miesta nehody.

Podľa predsedu PS Michala Šimečku by mal Danko vyvodiť zodpovednosť: “Ak politik spôsobí dopravnú nehodu, má počkať na políciu. Nie utiecť z miesta činu.“

„Ak by sa potvrdilo, že pán podpredseda porušil zákon a úplne zjavne, tak by na to musel reagovať, minimálne vo vzťahu k svojej pozícii v Národnej rade. Ja ho k tomu vyzývať nebudem, ale ja na jeho mieste by som zodpovednosť vyvodiť musel,“ povedal zas na tlačovom brífingu predseda parlamentu Peter Pellegrini.










Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu