Prekvapivé nedeľné odhalenie: Otcom kuchára Jozefa, ktorý mal zabiť svoju priateľku, je bratislavský škrtič


Foto: Prekvapivé nedeľné odhalenie: Otcom kuchára Jozefa, ktorý mal zabiť svoju priateľku, je bratislavský škrtič
Galéria: 7 fotiek
Foto: snímka z videa - TV JOJ/bratislavaden.sk

Kuchár Jozef, ktorý je podozrivý z usmrtenia a znetvorenia tela svojej partnerky v byte na Prievozskej ulici, je synom vraha Štefana Pantla. Ten v roku 1981 dostal trest smrti a bol popravený ako jeden z mála na Slovensku. Podľa portálu noviny.sk bol známy ako bratislavský škrtič, ktorý vraždil a znásilňoval mladé ženy.  V tom čase mal 25 rokov, bol ženatý a s manželkou vychovávali malého syna. Jozef mal v tom čase tri roky. 

Štefan Pantl zavraždil v roku 1979 dve ženy. Spoznali ho počas oslavy v jednom podniku, tam ich prehovoril, aby išli k nemu do nového bytu. Vypili uňho niekoľko pohárov alkoholu a išli spať. Vrah chcel mať s nimi sex, čo obe odmietli. Oľgu škrtil opaskom od županu a nohami jej skočil na krk.

Jej kamarátku Vlastu najprv zmlátil a potom znásilnil. Následne ju donútil ísť na spoločnú prechádzku, počas ktorej ju držal pri sebe opaskom obmotaným okolo jej tela. Mladej žene sa podarilo ujsť, no dobehol ju a začal škrtiť. Usmrtil ju palicou, ktorú jej pritlačil o krk, až kým neprestala dýchať.

Ide v otcových šľapajach

Štefanov syn Jozef žil s partnerkou Patríciou v byte na Prievozskej ulici, kde našli aj jej znetvorené telo ležiace v posteli pod dekou. Jozef jej mal vyrezať srdce aj s ďalšími orgánmi. Mal jej odrezať aj časť z tváre a stehna. 


„Až v 50 percentách sa tie genetické vlohy, takýmto spôsobom konať niekedy v priebehu života dedia. Tá genetická dispozícia je daná. Tá je zakódovaná v jeho osobnostnej štruktúre,“ opísal tento prípad klinický psychiater doktor Svetozár Droba, ktorý robil posudky na jeho otca Štefana Pantla. 

Podľa susedov z bytu, kde dvojica žila, sa pravidelne ozývali hádky a nadávky. Svedkovia tvrdia, že spolu pili každý deň a vtedy sa agresivita u nich doma stupňovala. Kuchárovi Jozefovi hrozí za dokázanie viny až doživotie. Trest smrti sa na Slovensku zrušil v roku 1990.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu