FOTO: O vražde na Prievozskej prehovorila bývalá poslankyňa Kozelová, bola susedou mŕtvej ženy


FOTO: O vražde na Prievozskej prehovorila bývalá poslankyňa Kozelová, bola susedou mŕtvej ženy
Galéria: 8 fotiek

V prípade vraždy na Prievozskej ulici v Bratislave sa od štvrtka večera (4. január), kedy polícia našla v byte na treťom poschodí telo mŕtvej 48-ročnej Patrície, výrazne posunul. Podozrivým sa stal jej partner Jozef Hanuska, ktorého včera 5. januára polícia úspešne vypátrala a následne zadržala.

Na povrch však vyplávali aj ďalšie skutočnosti, na sociálnej sieti prehovorila bývalá poslankyňa NR SR Monika Kozelová, ktorá bývala o poschodie vyššie nad zavraždenou Patríciou.

Ako človek, ktorý mal priamy, susedský kontakt so zavraždenou a s ktorým zavraždená bola v neustálom spore, obávam sa, že vám naruším vaše predstavy o domácom násilí... Patrícia bola chorá a potrebovala liečenie. Bola totiž ťažká alkoholička. Naozaj ťažká. Za 12 rokov, čo bývala nado mnou, som ju triezvu stretla presne dvakrát a to v skorých ranných hodinách, keď som išla do práce,“ uviedla M. Kozelová.

Podľa jej slov Patrícia vyrábala problémy a hádky ako na bežiacom páse. Pravidelne chodila susedom nadávať, trieskať na dvere a vykrikovať.


Hulákala denne, vo dne, v noci, podľa vlastnej potreby a výšky alkoholu v krvi, prípadne podľa toho, či pila doma, alebo niekde v krčme a vracala sa po záverečnej domov. To ale hučala už vonku na ulici a svoj príchod ohlasovala zďaleka. Ak stretla niekoho na ulici vyvolávala spory ústiace až do bitiek. Asi trikrát som ju zbierala zo schodov pri vchode, čo nebola v stave ani vyliezť k sebe domov, zbierali sme ju aj na medziposchodiach s rozsypanými vecami ráno, keď sme išli do práce,“ spomína suseda.

Susedia žiadali, sťažovali sa, lenže nič nepomohlo, keďže Patrícia mala byt v osobnom vlastníctve. Po pár rokoch sa k nej nasťahoval Jozef Hanuska.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu