Policajti kontrolovali mládež a pitie alkoholu, v Starom Meste zadržali až 9 mladistvých


Foto: Policajti kontrolovali mládež a pitie alkoholu, v Starom Meste zadržali až 9 mladistvých Foto: KR PZ Bratislava

Policajti si vrámci preventívnej akcie počas minulého týždňa posvietili na mladistvých a požívanie alkoholických nápojov. Zamerali sa nie len na mládež a pitie alkoholu, ale aj na kontrolu predaja alkoholických nápojov mladistvým.

V treťom bratislavskom okrese skontrolovali 73 osôb

Kontrole sa nevyhli kúpaliská, bufety, pivárne, herne, či dokonca objekt štadióna po futbalovom zápase, lesopark a záhradkárska oblasť. Alkohol u mladistvých počas kontroly nezaznamenali, no zadržali dve osoby pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti.

„Podanie alkoholu, ani jeho požitie mladistvými zistené nebolo, avšak v rámci kontroly policajti na osobnej slobode obmedzili dve osoby pre podozrenie zo spáchania drogovej trestnej činnosti a uložením blokovej pokuty vyriešili zistený priestupok proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke,“ informovala Lucia Mihalíková, hovorkzňa KR PZ Bratislava.


Kontroly prebiehali aj v Seneckom okrese

Vrámci kontroly zrealizovali policajti vo štvrtok 26. júla kontrolu bufetov a prevádzok v okolí jazier. Rovnako skontrolovali aj podniky na pešej zóne na Lichnerovej ulici v Senci. Ani pri tejto kontrole však nezaznamenali žiaden predaj alkoholu mladistvým. Dokonca sa nestretli ani s požitím alkoholu u mladistvých.

V Starom Meste mali policajti plné ruky práce

V piatok 27. júla sa policajti zamerali na mládež v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Počas kontroly zistili požitie alkoholu u 9 mladistvých osôb. Po pozitívnej dychovej skúške ich predviedli na policajné oddelenie.

Počas akcie policajti zadržali aj osobu podozrivú z opakovaných krádeží a 2 osoby pre podozrenie z výtržníctva a ublíženia na zdraví. Na mieste vyriešili policajti 2 priestupky proti verejnému poriadku udelením pokuty vo výške 60 eur.

„Uvedené preventívne akcie organizované Krajským riaditeľstvom PZ v Bratislave prebiehali za účasti policajtov mestskej polície, pracovníkov Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Bratislava a zástupcov obce. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave bude za účelom prevencie takéto aktivity aj naďalej vykonávať a napomáhať tak v ochrane mládeže pred alkoholom,“ doplnila hovorkyňa. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava