VIDEO: Počas policajnej naháňačky sa strieľalo, muž pri zadržiavaní napadol aj policajtov


Foto: VIDEO: Počas policajnej naháňačky sa strieľalo, muž pri zadržiavaní napadol aj policajtov
Galéria: 5 fotiek
Foto: facebook.com/policiaSlovakia

Včera večer sa na bratislavských cestách odohrala policajná naháňačka, počas ktorej boli policajti donútení použiť služobnú zbraň. Polícia vyhlásila generálnu výzvu na prenasledovanie vozidla zn. Ford Mondeo, ktorého vodič bol podozrivý z krádeže.

Vo večerných hodinách, krátko po 19:00, spozorovali hliadky podozrivé vozidlo na Púchovskej ulici v Bratislavy. Vodič šiel neprimerane rýchlo, čím ohrozoval aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Cestou smerom von z mesta ho prenasledovala hliadka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Pezinku. K prenasledovaniu sa pripojila aj hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky.

Prenasledovaný vodič nereagoval na výzvy polície

Vodič nereagoval na zvukové a svetelné signály polície, aj napriek tomu pokračoval v rýchlej jazde. na križovatke ulíc Detvianska a Púchovská narazilo vozidlo do ďalšieho prechádzajúceho auta zn. Škoda Fabia, o aj napriek tomu v jazde pokračoval smerom do obce Svätý Jur.

V nezastavanej oblasti za nadjazdom ulice Rybničná pristúpila polícia k varovnej streľbe. Ani dva varovné výstrely do vzduchu vodiča neprinútili zastaviť.

„Keďže ani varovné výstrely a naďalej trvajúce znamenia na zastavenie vozidla vodiča neodradili v jazde pokračovať, jeden z policajtov následne trikrát vystrelil na pravú zadnú pneumatiku vozidla, pričom jedenkrát vozidlo zasiahol v oblasti zadného nárazníka. Vodič nereagoval ani na túto streľbu policajtov a s vozidlom vysokou rýchlosťou naďalej unikal cez obec Svätý Jur v smere do Pezinka. Následne pred Pezinkom sa policajtom podarilo unikajúce vozidlo zablokovať a služobným motorovým vozidlom mu zabrániť v pokračovaní v jazde,“ informovala Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ Bratislava.


Služobnú zbraň použili aj na rozbitie okna auta, muž sa zadržaniu bránil päsťami

Muž nereagoval na výzvy policajtov, aby z vozidla vystúpil, práve naopak - s vozidlom sa pohol smerom na policajtov. Ďalší z policajtov pohrozil vodičovi zbraňou. Policajti mali na základe jeho správania a pohybov podozrenie, že by muž mohol mať zbraň. Vodič sa opätovne pohol dopredu. Policajt použil služobnú zbraň na rozbitie okna auta. Muž sa bránil zadržaniu dokonca päsťami.

„Muž napriek tomu naďalej odmietal vystúpiť z uzamknutého vozidla, preto policajti voči nemu použili donucovacie prostriedky, a to hmaty, chvaty, údery sebaobrany. Aj počas úkonu zadržania kládol muž aktívny odpor a policajtov udieral päsťami. Následne bol príslušníkmi PZ spacifikovaný za použitia služobných pút. Pri vykonávaní služobného zákroku došlo aj k poškodeniu služobného motorového vozila hliadky, do ktorého muž so svojím vozidlom narazil,“ doplnila hovorkyňa.

Pri zadržiavaní spôsobili mužovi ľahké odreniny, ktoré mu ošetrili v nemocnici. Lekárske ošetrenie si vyžiadal aj jeho útok na dvoch policajtov, ktorí pri jeho fyzickom útoku utrpeli viaceré poranenia.

Lustráciou v policajných evidenciách zistili, že prokurátor Okresnej prokuratúry v Trnave vydal v priebehu uplynulých dní súhlas na zadržanie tohto muža z dôvodu podozrenia zo spáchania zločinu krádeže. Prípadom sa v súčasnosti aj naďalej zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Pezinku. Muž je dôvodne podozrivý zo spáchania zločinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava