30-ročný Patrik nadával policajtom a jedného z nich napokon fyzicky napadol, teraz mu hrozí väzenie


Foto: 30-ročný Patrik nadával policajtom a jedného z nich napokon fyzicky napadol, teraz mu hrozí väzenie Foto: ilustračná - pixabay.com

30-ročný Patrik V. z okresu Svidník čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa. Začiatkom týždňa fyzicky napadol policajtov v priestoroch budovy Obvodného oddelenia PZ v Modre. Útoku predchádzali vulgárne nadávky.

„Dňa 28.05.2018 krátko pred 09.00 h v súčasnosti už obvinený muž pred budovou obvodného oddelenia vulgárne nadával príslušníkom PZ, pričom okolo idúcim policajtom bol vyzvaný aby od tohto konania upustil a aby sa ukludnil. Muž policajtovi uviedol že chce podať trestné oznámenie, preto sa obaja presunuli do vnútorných priestorov obvodného oddelenia. Vo vnútorných priestoroch došlo zo strany muža k opakovanému verbálnemu nadávaniu a urážaniu prítomných policajtov, pričom na výzvy k upusteniu od tohto konania muž nereagoval,“ informoval Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave.

Nadávky napokon vyústili do fyzického napadnutia jedného z prítomných policajtov. Policajti muža spacifikovali a zadržali. Napadnutý policajt utrpel zranenia, ktoré mu jednorazovo ošetrili v nemocnici.

Agresívneho muža umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade preukázania viny mu môže súd udeliť trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.  


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava