Na Námestní SNP zadržali policajti párik milencov, za pohlavný styk na verejnosti im hrozí väzenie


Foto: Na Námestní SNP zadržali policajti párik milencov, za pohlavný styk na verejnosti im hrozí väzenie Foto: ilustračná

Bratislavských policajtov v priebehu včerajška privolali až k dvom prípadom verejného pohoršenia. Policajti obe udalosti vyšetrujú ako trestný čin výtržníctvo.

V prvom prípade privolali policajnú hliadku okolo 14:00 na Námestie SNP, kde policajti zadržali 48-ročného muža a 41-ročnú ženu, ktorí teraz čelia obvineniu.

„Vykonávaním pohlavného styku na trávniku za pamätníkom Slovenského národného povstania sa dopustili hrubej neslušnosti a verejného pohoršenia. Osoby boli eskortované na príslušné policajné oddelenie,“ informoval Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave.

Policajti zistili, že zadržaná žena bola za posledné dva roky odsúdená za podobný čin. Obvinenie z trestného činu výtržníctva vzniesol vyšetrovateľ voči 48-ročnému Františkovi z okresu Liptovský Mikuláš a 41-ročnej Eve z Bratislavy.


V druhom prípade privolali hliadku krátko po 18:00 na zastávku MHD na Trnavské mýto, kde sa mala na verejnosti obnažovať neznáma žena. Po príchode hliadky sa už žena na miest nenachádzala, zadržali ju však na Miletičovej ulici v blízkosti obchodného centra. Policajti 33-ročnú ženu odviedli na policajnú stanicu, kde ju podrobili dychovej skúške, ktorá mala pozitívny výsledok.

Žena bola následne umiestnená v cele policajného zaistenia. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva,“ uviedol hovorca.

V oboch prípadoch hrozí obvineným osobám trest odňatia slobody až na 3 roky. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ v Bratislave