Zaujímavé prednášky a program pre seniorov v Bratislave pokračovali aj v nedeľu v hoteli Devín


Foto: Zaujímavé prednášky a program pre seniorov v Bratislave pokračovali aj v nedeľu v hoteli Devín Foto: Ilustračná

V nedeľu 15. apríla sa v bratislavskom hoteli Devín konalo edukačno-zábavné podujatie s názvom Radosť byť seniorom. Seniorská kultúrna jar v meste tak pokračuje.

Súčasťou programu boli prednášky, diskusie a poradenstvo na rôzne témy určené pre seniorov. Otázkami sa dotkli tém ako zdravie a krása, medziľudské vzťahy v rodine a s okolím, ale aj význam umenia predovšetkým v živote seniorov.

Podujatie pripravila nezisková organizácia Stále dobrí, n.o. a Rada seniorov hlavného mesta. Aj takýmto spôsobom chcú prispieť k aktívnemu životu seniorov v meste. Vnímať starnutie bez stresu a brať ho ako zaujímavú kapitolu svojho života je potrebné pre zdravé starnutie.

Spestrením programu bola aj talkshow so vzácnymi hosťami, ako napríklad exhlásateľkou Adou Strakovou,  speváčkou Marcelou Laiferovou a hercom Ferkom Kovárom. Moderovala ju ambasádorka tohto projektu Iveta Malachovská.


Samospráva podporuje koncepciu aktívneho starnutia, ktorá je súčasťou Národného programu aktívneho starnutia na roky 2014 – 2020. Jej cieľom je vylepšiť vnímanie seniorov spoločnosťou, aby sa aj starší ľudia aktívne podieľali na spoločenskom a ekonomickom živote v krajine,“ uvádza Zuzana Onufer, hovorkyňa mesta Bratislava.

Na podujatí sa už tradične zúčastnil aj primátor hlavného mesta Bratislava.

„Je to pre mňa veľká radosť byť na tomto podujatí pre seniorov. V Bratislave žije veľa ľudí v seniorskom veku, ktorí sú aktívni a takými sa snažíme byť aj my a krok po kroku robíme veci, aby naše mesto bolo lepším miestom pre život nás všetkých. Opravujeme cesty, budujeme bezbariérové priechody pre chodcov, modernizujeme MHD, revitalizujeme verejné priestranstvá. Snažíme sa dať do poriadku dlhodobo zanedbané Trnavské mýto, kde budú aj výťahy kvôli pohodlnejšiemu pohybu chodcov, akými sú hlavne seniori a deti,“ zdôraznil primátor Nesrovnal.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Bratislava