POZOR: V nedeľu budú bratislavské linky MHD č. 4, 8, 29, 30 a 37, 32, 39, 50, 70 premávať so zmenami


Foto: POZOR: V nedeľu budú bratislavské linky MHD č. 4, 8, 29, 30 a 37, 32, 39, 50, 70 premávať so zmenami Foto: facebook.com/dpb.sk

Dopravný podnik Bratislava a.s. upozorňuje cestujúcich na zmeny v organizácii dopravy v súvislosti s Národným behom Devín. Už v nedeľu, 15. apríla, budú niektoré linky približne v čase od 8:00 do 13:00 premávať podľa upraveného harmonogramu.

Zmeny sa dotknú aj dvoch električkových liniek, a to liniek č. 4 a 8.

Linka č.4 - medzi zastávkami „Kamenné námestie“ (Špitálska ul.) a „Kráľovské údolie“ (Nábr. arm. gen. L. Svobodu) obojsmerne cez Námestie SNP, Kapucínsku a tunel.

Linka č. 8 - v smere do mesta od zastávky „Blumentál“ cez Špitálsku, Námestie SNP, od zastávky „Námestie SNP“ do Ružinova po stálej trase.

Zmeny však postihnú aj autobusy, a to linky č. 29, 30 a 37, 32, 39, 50, 70.

Linka č. 29 - počas trvania dopravných obmedzení bude zabezpečená kyvadlová doprava (približne od 08:00 do 12:00) medzi Devínskou Novou Vsou a Devínom (obrat na zastávke „Devín, Svätopluk“), pričom medzi zastávkami „Sandberg“ a „Na hriadkach“ bude zriadená obojsmerná zastávka „Pod skalou“, situovanú pri záchytnom parkovisku. Dopravný podnik odporúča cestujúcim v smere do mesta prestúpiť na autobusy linky č. 21 na zastávke „Na hriadkach“, resp. na „Novoveská“.

Približne od 12:00 bude premávať z Devínskej Novej Vsi do ukončenia všetkých dopravných obmedzení po stálej trase cez Devín, Botanickú, Nábr. arm. gen. L. Svobodu, avšak len po terminál Most SNP.

Z terminálu Most SNP premáva v smere do Devínskej Novej Vsi zo spoločného nástupišťa liniek č. 30 a 37.

Linky č. 30 a 37 - autobusy pôjdu od zastávky „ZOO“ v smere „Most SNP“ približne od 09:30 do cca 11:30 po obchádzkovej trase cez Petržalku, pričom neobslúžia zastávky: „Lafranconi,“ „Kráľovské údolie“ a „Chatam Sófer“


V smere ZOO, Patrónka, Lamač, Záhorská Bystrica, Marianka, Strmé vŕšky z terminálu Most SNP bez zmeny.

Linka č. 32 - z Dlhých dielov v smere Hlavná stanica pôjde autobus približne od 09:30 do 11:15 medzi zastávkami „Molecova“ a „Pri Suchom mlyne“ po obchádzkovej trase. Počas trvania dopravných obmedzení neobslúži zastávky: „Botanická záhrada,“ „ZOO“ a „Pri Habánskom mlyne“. Na presmerovanej trase obslúži dopravný uzol Patrónka.  

Z Hlavnej stanice v smere Kramáre, ZOO, Dlhé diely bez zmeny trasy.

Linka č. 39 - autobus pôjde zo Slávičieho údolia od zastávky „ZOO“ po zastávku „Zochova“ po obchdádzkovej trase cez Petržalku približne od 09:30 do 11:30.  Počas trvania dopravných obmedzení neobslúži zastávky: „Lafranconi,“ „Kráľovské údolie“ a „Chatam Sófer“.  

Zo zastávky „Súhvezdná“ (Ostredky) na Slávičie údolie pôjde autobus linky č. 32 bez zmeny trasy.

Linka č. 50 - približne od 08:00 do 13:00 pôjde od zastávky „Aupark“ v smere OD Slimák cez ul. Krasovského, Jantárovú cestu, Einsteinovu, Most Apollo, Landererovu, Dostojevského rad, od zastávky „Twin city“ po stálej trase.  

Neobslúži zastávky: „Most SNP“ a „Malá scéna“. Počas trvania dopravných obmedzení obslúži zastávky: „Farského“ (Bosákova ul.), „Most Apollo“ a „Panorama city“. Z OD Slimák v smere Aupark bez zmeny trasy. 

Linka č. 70 - približne od 08:00 do 13:00 pôjde zo ŽST Podunajské Biskupice po skrátenej trase, t. j. len po náhradnú konečnú zastávku „Nové SND“ na Krupkovej ul. (spoločná zastávka s linkou č. 78).  

Od zastávky „Malá scéna“ na Dostojevského rade do Podunajských Biskupíc pôjde po stálej trase. V smere Most SNP neobslúži zastávku: „Malá scéna“ a nástupište „Most SNP“.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Dopravný podnik Bratislava