Pri zrážke vlaku s druhým rušňom pri Pezinku sa zranilo 18 osôb, škodu vyčíslili na cca 800 000 eur


Foto: Pri zrážke vlaku s druhým rušňom pri Pezinku sa zranilo 18 osôb, škodu vyčíslili na cca 800 000 eur
Galéria: 3 fotky
Foto: facebook.com/zelezniceslovenskejrepubliky

Medzi železničnými stanicami Pezinok a Pezinok zastávka sa zrazil osobný vlak s druhým rušňom. Podľa informácií Prezídia hasičského zboru na mieste zasahovali všetky bezpečnostné zložky, medzi nimi takmer 40 hasičov a pracovníci Rýchlej zdravotnej pomoci.

„Zasahujú profesionáli z Pezinka, Senca, Hálkovej a Radlinského a dobrovoľní hasiči zo Svätého Jura, Pezinka, Budmeríc a Ružinova. Na miesto bol vyslaný evakuačný autobus HaZZ,“ informovalo Prezídium hasičov.

Polícia pokračuje vo vyšetrovaní nehody. Alkohol v dychu vodiča osobného vlaku sa nepotvrdil, Vodičovi druhého rušňa nariadili odber krvi, aby sa mohlo podozrenie vylúčiť aj u neho. Škoda, ktorá pri nehode vznikla je vyčíslená na cca 800 000 eur. 

„V súvislosti so zrážkou osobného vlaku so samostatným vlakovým rušňom  vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Pezinku  začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia,“ informovala Veronika Slamková hovorkyňa KR PZ v Bratislave.


Pri nehode sa poranilo 18 osôb, z toho 3 utrpeli ťažké zranenia.

„Pri stredne ťažkých zraneniach išlo najmä o zlomeniny. Najhoršie dopadol rušnovodič z lokomotívy, no všetci, vrátane neho, z vlakov vyšli sami,“ uvádza portál tvnoviny.sk.

Železničná preprava v úseku bola na dlhšiu dobu zastavená. Všetky vlaky na trati Bratislava-Košice odkláňali smerom na Leopoldov, Sereď a Galantu.

„Podľa našich informácií sa nehoda stala pri výhybkách pri vstupe na vlakovú stanicu v Pezinku okolo 18.30. Osobný vlak sa pri nej vykoľajil. Podľa informácie hasičov narazila súprava osobného vlaku zo zadu do stojaceho rušňa,“ uviedol portál tvnoviny.sk.

Polícia pokračuj vo vyšetrovaní nehody. Alkohol v dychu vodiča osobného vlaku sa nepotvrdil, Vodičovi druhého rušňa nariadili odber krvi, aby sa mohlo podozrenie vylúčiť aj u neho. Škoda, ktorá pri nehode vznikla je vyčíslená na cca 800 000 eur. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu