Novootvorený školský Barber salón SOŠ na Svätoplukovej ulici môže za skvelé ceny využiť aj verejnosť


Foto: Novootvorený školský Barber salón SOŠ na Svätoplukovej ulici môže za skvelé ceny využiť aj verejnosť Foto: facebook.com/bratislavskykraj.sk

Stredná odborná škola kaderníctva a vizážistiky na Svätoplukovej ulici v Braitslave rozšírila služby verejnosti - pánske kaderníctvo a holičstvo môže už od včera využívať aj verejnosť. Otvorenia školského Barber salóna sa zúčastnil aj bratislavský župan Juraj Droba, ktorý rovno vyskúšal služby a zručnosť študentov. 

Do nového Barber salónu sa páni môžu prísť ostrihať, oholiť či nechať si upraviť fúzy a bradu od šikovných študentov či študentiek za bezkonkurenčné ceny. Týmto podnikateľským projektom umožňuje šokla žiakom naberať praktické skúsenosti a pomáha im v ich kariérnom raste.

„Vítam každý nápad a každú podnikateľskú aktivitu našej školy, vďaka ktorej sa môžu žiaci zdokonaľovať a verejnosť sa dozvedieť niečo o práci žiakov, škole a zároveň vyskúšať aj ich služby. Verím, že aj toto prispeje k tomu, že sa z našich žiakov stanú profesionálni odborníci, ktorí sa budú vedieť úspešne uplatniť vo svojej profesii nielen doma, ale aj v zahraničí,“ povedal Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Škola pripravuje a vychováva dievčatá aj chlapcov pre profesie podľa nových školských vzdelávacích programov, a to pre 4- ročný študijný odbor kozmetik, 4-ročný študijný odbor kaderník – vizážista, 4-ročný študijný odbor telová kozmetika, 3-ročný učebný odbor kaderník, manikér- pedikér, 2-ročné nadstavbové štúdium vlasová kozmetika a nadstavbové štúdium starostlivosť o ruky a nohy , 2-ročné pomaturitné kvalifikačné štúdium kozmetik, kaderník-vizážista a telová kozmetika.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj