Polícia zasahovala pri exekúcii v Pezinku, za marenia výkonu exekúcie hrozí osobe väzenie až 2 roky


Foto: Polícia zasahovala pri exekúcii v Pezinku, za marenia výkonu exekúcie hrozí osobe väzenie až 2 roky Foto: ilustračná

Policajná hliadka zasahovala počas exekučného konania v utorok, 7. marca 2018, v jednom z obytných domov v Pezinku. Osoba u ktorej sa konala exekúcia opakovane odmietala vstup do obydlia a znemožňovala výkon exekučného konania. Za marenie exekučného konania hrozí osobe v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na 2 roky. 

„Osoba u ktorej sa exekúcia vykonávala, bola podľa exekúcie vedenej na príslušnom exekútorskom úrade povinná sprístupniť byt svojho trvalého bydliska za účelom vyhotovenia potrebných úkonov súvisiacich s exekúciou. Predmetná exekúcia sa vykonávala za účasti exekučného pracovníka, znalca z príslušného odvetvia a nezúčastnenej osoby, v tomto prípade pracovníka Mestského úradu Pezinok a hliadky Policajného zboru,“ informovala Lucia Mihalíkova, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Vzhľadom nato, že osoba, u ktorej sa konala exekúcia i napriek opakovaným výzvam neumožnila exekučnému pracovníkovi a znalcovi vstúpiť do priestorov bytu na výkon exekúcie, čelí podozreniu zo spáchania prečinu marenia exekučného konania.


V súlade so zákonom obmedzili uvedenú osobu na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných úkonov bola prepustená na slobodu. V prípade preukázania viny marenia exekučného konania jej hrozí väzenie až na 2 roky.

Polícia opätovne upozorňuje občanov, že počas výkonu úradných rozhodnutí je potrebné postupovať tak, aby predišli prípadnému protiprávnemu konaniu,“ dopĺňa hovorkyňa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Bratislava