Prvé domáce zakolísanie Slovana Bratislava v druhej futbalovej lige


Foto: Prvé domáce zakolísanie Slovana Bratislava v druhej futbalovej lige
Galéria: 10 fotiek
Foto: Anton Holienčin, Bratislava

ŠK SLOVAN BRATISLAVA JUNIORI -  FK POHRONIE ŽIAR NAD HRONOM / DOLNÁ ŽDAŇA 1:2 (1:1) !

Popri ostrému štartu Fortuna ligy pred 14-timi dňami mala počas prvého augu stového víkendu aj premiéra 2.futbalovej ligy, v ktorej bude opäť tak ako vlani štartovať v dvoch skupinách po dvanásť účastníkov. Rezerve bratislavského Slovana, ktorú prevzal iba pred niekoľkými dňami nový tréner Ján KOZÁK ml., sa vstup do súťaže nevydaril. Belasí na svojom domácom štadióne v Prievoze narazili na značne pozmenený hráčsky káder FK POHRONIE ŽIAR N/HRO NOM/DOLNÁ  ŽDAŇA, ktorý predviedol svoj kvalitný výkon a hoci domáci viedli už 1:0, bojovne hrajúci hostia výsledok otočili vo svoj prospech a zaslúžene zvíťazili 2:1.

Fakty zo stretnutia Doxx bet 2.ligy skupiny Západ – 1.kolo :

ŠK SLOVAN BRATISLAVA JUNIORI -  FK POHRONIE ŽIAR N/HRONOM / DOLNÁ ŽDAŇA   1 : 2 ( 1:1 )
Góly :  41.min. Miklos – 45.min. Sojka, 59.min. Frimmel. Žlté karty: 11.min. Majerčák, 79.min. Miklos, 83.min. Matejka. Pred 185 divákmi rozhodovali: Korista – Jánošík, Vitko.

Zostavy – ŠK SLOVAN Bratislava juniori : Valašik – Ďuriš, Lády, Čikoš, Majerčák – Sokol, Hubert (64.min. Molnár), Lásik (46.min. Gašparovič) – Miklós, Malý (75.min. Patrik Sabo), Matejka. Tréneri: Ján Kozák ml., Tibor Jančula. FK POHRONIE Žiar nad Hronom /Dolná Ždaňa : Plach – Poliaček, Sojka, Nosko, Frimmel – Abrahám (78.min. Širáň), Zuziak (46.min. Hatok), Uškrt, Prikryl – Paraj,Garaj (83.min.Blaho). Tréneri : Štefan Zaťko, Rastislav Štanga.


Priebeh stretnutia,s ktorým sa nám zdôveril Stanislav NEUSCHL športový riaditeľ FK Pohronie Žiar nad Hronom / Dolná Ždaňa a zhodnotil toto stretnutie slovami: „Domáci nastúpili na stretnutie už s preradenými hráčmi z „A“mužstva s Lásikom a s Čikošom a možno povedať, že podali dobrý výkon. Hostia však boli lepší o gól a zaslúžene zvíťazili. Belasí pohrozili už v 24.min., keď po rýchlom brejku Ďuriša a Miklósa sa dostali do šance, ale Plach bol na mieste. V ďalšom priebehu hry sme mali loptu častejšie pod kontrolou, avšak bolo to bez streleckého efektu. Nedokázali sme si vypracovať gólovú šancu a za to sme neskôr pykali. V 41.min.Lády uvoľnil Ďuriša, ten ideálne prihral do behu Miklósovi a jeho umiestnená strela pod brvno skončila v sieti brankára Placha – 1:0.

V záverečnej minúte prvého polčasu Poliaček odcentroval loptu do 16-tky súpera a v skrumáži sa najlepšie zorientoval Sojka a strelou k pravej žrdi vyrovnal na 1:1. V 52.min. strelu Frimmela brankár Valašik vyrazil do bezpečia, ale už o sedem minút neskôr v 59.min. Sojka vysunul rýchlonového Frimmela, ten obišiel aj brankára Valašika a z uhla zavesil – 1:2. V 70.min. mal dobrú šancu na skórovanie domáci Ďuriš, ale nevyužil ju. Z protiútoku sme mali možnosť výsledok ešte prikrášliť, ale po narážačke Paraja s Abrahá mom posledne menovaný „pálil“ vedľa. V 73.min. v malom pokutovom území v päťke hasil obranca Nosko a posledné slovo mal v 79.min. Paraj, keď pred Valašikom tečoval loptu, ale tá už cestu do siete Slovana nenašla.

Dobrou taktickou hrou sme už zaslúžené víťazstvo z rúk nepustili a udržali sme ho až do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu Koristu. Získali sme prvé tri body, z ktorých máme samozrejme aj radosť.“ – zhodnotil prvú prehru juniorov Slovana Bratislava Stanislav NEUSCHL z FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Ždaňa.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Jozef Cvajniga