Slovenská pošta opäť zvýšila ceny služieb. Pocítia to najmä starší ľudia


Za služby Slovenskej pošty si priplatíme. Zdraželo najmä posielanie listov

Foto: Slovenská pošta opäť zvýšila ceny služieb. Pocítia to najmä starší ľudia Foto: shoppingpalace.sk

Slovenská pošta od 1. júla zvýšila ceny za svoje služby. Klienti si po novom priplatia najmä za posielanie listov. Pošta tak reaguje na vyššie prevádzkové náklady, pokles poštových zásielok a poštového platobného styku, infláciu či rast minimálnej mzdy a životných nákladov svojich zamestnancov.

Problém to môže predstavovať pre tých, ktorí už čelia rastúcim cenám v rámci iných základných služieb a tovarov. Finančnú záťaž pocítia najmä starší ľudia, ktorí sú zvyknutí posielať listy na pošte pri okienku.

Zákazníci si po novom priplatia za list 1. triedy do 50 gramov o 30 centov viac, pričom kedysi táto služba stála 1,20 eur. Za list 2. triedy zaplatíme o maximálne 20 centov viac. Zaslanie doporučeného listu 1. triedy sa môže predražiť najviac o 40 centov a cez ePodací hárok o 30 centov. Doporučený list 2. triedy sa môže predražiť o 30 centov a formou ePodacieho hárku o 20 centov. Ceny poštových služieb sa naposledy menili minulý rok v marci.


Zdroj: Slovenská pošta

Oplatí sa využívať elektronické služby

Cenovo sú na tom lepšie elektronické služby, ako napríklad ePodací hárok. Pošta tým chce motivovať ľudí k ich využívaniu a zároveň by to mohlo prispieť k zvyšovaniu počítačovej gramotnosti predovšetkým seniorov, informuje RTVS.

Ceny za poštových kuriérov či využívanie balíkoboxov ostávajú nezmenené. Kompletný cenník služieb Slovenskej pošty si môžete pozrieť TU.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj