Bratislava má novú aplikáciu PAAS na úhradu parkovania. Zatiaľ ju sprevádzajú problémy


Bratislava má novú aplikáciu na úhradu parkovania

Foto: Bratislava má novú aplikáciu PAAS na úhradu parkovania. Zatiaľ ju sprevádzajú problémy Foto: Google Maps

Bratislavský parkovací asistent má novú aplikáciu. Zatiaľ ju však sprevádzajú komplikácie, zákazníkom nie sú doručované overovacie SMS. Problém má byť na strane dodávateľa a kým sa nevyrieši, aplikácia nových používateľov nezaregistruje. Informuje o tom bratislavský magistrát

„Tí z vás, ktorí registráciu stihli, môžete aplikáciu a nákup lístkov komfortne využívať, ostatných po odstránení problému na strane dodávateľa budeme informovať. Ďakujeme za trpezlivosť,“ uvádza hlavné mesto. 

Čo má nová aplikácia priniesť? Jednoduchšiu úhradu, predĺženie či skrátenie parkovania. Aplikácia je dostupná v Google Play: https://bit.ly/paas_googleplay aj v App Store: https://apple.co/3KxYB0q. Od spustenia PAAS mohli rezidenti či návštevníci Bratislavy parkovné hradiť len cez aplikácie externých partnerov. Aby malo mesto nad parkovaním väčšiu kontrolu a prehľad, rozhodli sa spustiť vlastnú aplikáciu. 

Magistrát si od aplikácie sľubuje:

  • Nájdete v nej napríklad prehľadnú mapu, ktorá automaticky určí vašu polohu a obsahuje rovnako aj informácie o záchytných parkoviskách. 
  • Viete predĺžiť či predčasne ukončiť vaše parkovacie lístky a zaplatíte tak len za reálne využitý čas parkovania. 
  • Aplikácia vás upozorní na končiacu platnosť parkovacieho lístka. 
  • Jednoducho v nej využijete aj bonusovú, či návštevnícku kartu, vrátane kariet vašich príbuzných. 
  • K mestskej aplikácii máte profesionálnu zákaznícku podporu na infolinke 0800 222 888, cez email či osobne na klientskych miestach. 

Stále platí, že tí, ktorí aplikáciu nemajú, môžu parkované uhradiť prostredníctvom SMS. „Stačí, ak cez SMS zadáte “kód úseku parkovania” “EČV vozidla, ktoré parkuje” a “počet hodín parkovania” (príklad: 2035 XX123XX 1) a odošlete ju na číslo 2200. Cena parkovania cez SMS je však vyššia oproti platbe cez aplikáciu či parkomat práve o poplatky, ktoré si účtujú operátori. V regulovaných zónach postupne osádzame tabule s informáciami o platbe cez SMS,“ dodáva magistrát. 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj