Stav verejných toaliet poburuje Senčanov. Idú Slnečné jazerá dolu vodou?


Senčania sa sťažujú na stav verejných toaliet na Slnečných jazerách

Foto: Stav verejných toaliet poburuje Senčanov. Idú Slnečné jazerá dolu vodou? Foto: Google Maps

Leto pomaly prichádza a s ním aj nová sezóna na Slnečných jazerách v Senci. Otvorené bufety, opaľovanie na pláži a kúpanie v jazere prilákalo mnohých Senčanov, ale aj turistov. Jazerá sú obľúbená destinácia na stanovanie a to najmä pre našich českých susedov. Znie to super, nie? 

Ale aj Slnečné jazerá majú svoje mínusy. Jedným z nich sú verejné toalety, ktoré sa tam nachádzajú. „Chcel by som vás informovať o špinavých verejných záchodoch na Slnečných jazerách-juh. Dneska sme tam boli s manželkou a tá po 15-tich sekundách vyšla von a vravela, že fuj hnus. Viem robia to ľudia a tak sa pýtam aj doma to takto robíte. Je to smutné takéto chovanie,“ napísal na sociálnej sieti Jaroslav.

O klesajúcej úrovni Slnečných jazier hovorí aj Eva. „Slnečné jazerá idú dole vodou. Kde sú tie časy, keď Robo Podolsky bol riaditeľom. Bolo tam čisto turisti ani neprídu. Hanba, všade špina,“ myslí si obyvateľka. Katastrofálny stav verejných toaliet potvrdila aj Simona a pýta sa, prečo v centre mesta žiadne verejné toalety nie sú. 


„Neviem či je to taký veľký problém pre mesto, ale pre občanov určite…A to nechcem vedieť, čo si o tom myslia turisti,“ hovorí. Na sťažnosti reagovala aj zamestnankyňa jazier Eva a podľa nej sa upratujú každý deň. „Náhodou pracujem na Slnečných jazerách. Toalety a sprchy sa upratujú každý deň, odporùčam používateľom edukáciu. Keď používaš toaletu, stlačíš splachovač vody, papiere patria do koša, nie na podlahu, Darmo všetko,“ hovorí.

S otázkami ohľadom hygieny verejných toaliet či ich zriadeniu v centre sme sa obrátili na tlačové oddelenie mesta Senec. „Žiaľ, občas sa stane, že sa nájde návštevník, ktorý sa nevie správať ani na toaletách. V tomto konkrétnom prípade bola do WC vložená rolka papiera podložená drievkom tak, aby WC pretieklo. Niet pochýb, že to niekto urobil naschvál,“ povedala hovorkyňa Martina Ostatníková. 

Uvádza, že sú toalety čistené každé ráno, ale počas víkendov, keď ich navštevuje veľa ľudí, sa čistia priebežne aj počas dňa. Tiež sa dopĺňajú aj hygienické potreby. Na Slnečných jazerách sú celkovo tri veľkokapacitné toalety. Na severnej a južnej strane a na 5-ke.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj