Zvrat v kauze poľovnícka chata. Polícia chce obžalovať policajta, ktorý odpočúvanie zhotovil


Vyšetrovanie odpočúvania poľovníckej chaty ukončili

Foto: Zvrat v kauze poľovnícka chata. Polícia chce obžalovať policajta, ktorý odpočúvanie zhotovil Foto: Youtube/Denník N

Vyšetrovanie odposluchov poľovníckej chaty ukončili. Ich záznam sa na verejnosť dostal v roku 2021. V Čifároch sa stretli Robert Fico, Robert Kaliňák, advokát Marek Para, súčasný námestník SIS Pavol Gašpar a nebohý podnikateľ Miroslav Bödör. Nelegálne odpočúvanie má na starosti Úrad inšpekčnej služby, ktorý ho najnovšie aj ukončil. 

Obžalovať chcú policajta Martina Juhása, ktorý o odpočúvaní rozhodol. Pôvodný zámer bol odpočúvať pytliakov. Operatívec Martin Juhás je bratom Petra Juhása, ktorý kedysi stál na čele policajnej inšpekcie.


„Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ukončil prípad návrhom na podanie obžaloby na policajta M.J. Obvinený je z trestného činu zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Spis je už v rukách dozor vykonávajúceho prokurátora,“ povedala pre TV Markíza hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Andrea Dobiášová.


Čo riešili na poľovníckej chate?

Na poľovníckej chate rozoberali viaceré kauzy. Rozprávali napríklad aj o nominácii Ľudovíta Makóa na post šéfa daňových kriminalistov.  „Dneska je najlepšie povedať, že s tou nomináciou prišiel Lučanský, ktorý to už nevyvráti ani nepotvrdí a otec s Norom (Bödörom) v podstate len sprostredkovali to stretnutie s Imreczem. Pretože Noro Makóa poznal z toho súkromného sektoru, otec zase poznal Imreczeho, prebehlo stretnutie, kde ho zoznámili s Makóom a už si Makó išiel svojou cestou,“ povedal syn Tibora Gašpara a súčasný námestník SIS Pavol Gašpar.

Okrem toho na chate hovorili aj o likvidácii bývalého špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. „Keď ich odsúdia, tak ja od…em Lipšica. To ti garantujem, mu od…em hlavu,” hovorí Gašpar, ktorý v tom čase zastupoval Norberta Bödöra. „Jedine, že ho zrazíme na prechode aj bez ponožiek,“ vraví advokát Para.

Advokát Marek Para už vtedy, 21. augusta, podozrieval, že sú na chate kamery. „Pi.e, tu mňa nerozhodí nič, vieš. Prosím ťa, čo ak sú tu kamery?“ pýta sa a pozerá okolo seba. Kamery tam skutočne aj boli, skryté v hlave jeleňa. Nahrávku odposluchov zverejnili ako prvé Aktuality.sk




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Bratislavský kraj