FOTO: Zaujímavé nálezy z dna Draždiaka. Neuveríte, čo všetko potápači vylovili


FOTO: Zaujímavé nálezy z dna Draždiaka. Neuveríte, čo všetko potápači vylovili
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Petržalka

Veľký Draždiak je pripravený na sezónu. Po ročnej pauze sa pustili potápači do práce. Neverili by ste, čo všetko vytiahli z dna jazera. O čistenie sa postaral Spolok ochrancov vôd OCTOPUS  a jazero čistili od piatka 17. mája do soboty 18. mája.

„Zatiaľ čo ôsmi potápači s člnom postupne prehľadávali dno štrkovisko až do hĺbky 5 metrov, ďalší kolegovia odstraňovali neporiadok z jeho brehov. A asi nemusíme hovoriť, že okrem mŕtvych tiel rýb našli naozaj všeličo,“ píše mestská časť Petržalka v príspevku.


Galéria: 7 fotiek

Lovci pokladov by si prišli na svoje, potápači totiž z jazera vytiahli aj hrdzavý trezor. Medzi ďalšie úlovky patrí aj päťmetrová kovová konštrukcia obrastená mušľami, stará videokamera či soška hinduistickej bohyne Durgá (jedna z podôb manželky boha Šivu). 

Galéria: 7 fotiek

Veľkú časť odpadu mali tvoriť betónové kvádre s trčiacimi drôtmi, sklenené fľaše a plechovky či drobný odpad. „Potápači sa prevažne zameriavali na bežný odpad, ale na žiadosť starostu Ján Hrčka aj na väčšie, ostré kamene, ktoré by mohli byť nebezpečné pre plavcov,“ informuje mestská časť.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo



Prečítajte si viac: