Bombu včera nahlásili aj na súde v bratislavskom Novom Meste. Polícia 25-ročného páchateľa zadržala a obvinila


Foto: Bombu včera nahlásili aj na súde v bratislavskom Novom Meste. Polícia 25-ročného páchateľa zadržala a obvinila Foto: iStock

Hrozbám bombových útokov včera čelilo celé Slovensko. Kým páchatelia, ktorí do škôl, bánk, alebo obchodov s elektronikou posielali výhražné maily, sú stále neznámi, bratislavská polícia si včera aj tak zaknihovala úspech, a jedného šíriteľa poplašnej správy chytili.

Polícia zaevidovala oznam o bombe uloženej na okresnom súde v bratislavskom Novom Meste. Páchateľ však neposielal mail, ale zatelefonoval na linku 158. Policajti priestory prehľadali a bombu nenašli.

Rýchlo sa im však podarilo páchateľa odhaliť. „Počas vykonávaných úkonov a dôkladnej operatívno – pátracej činnosti policajti Okresného riaditeľstva PZ Bratislava III zadržali 25 – ročného muža, ktorý nastraženú bombu nahlásil. 25 – ročného Nikolasa H. z Myjavy hliadka polície zadržala a eskortovala na príslušné policajné oddelenie, kde sa ku skutku priznal,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Následne vyšetrovateľ okamžite Myjavčana obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy. Ak mu vinu preukáže súd, hrozí mu pobyt za mrežami v dĺžke jeden až päť rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu