VIDEO: Prechádzka Bobra po Petržalke pobavila obyvateľov. Tuláčik zablúdil až na Jungmanovú


Foto: VIDEO: Prechádzka Bobra po Petržalke pobavila obyvateľov. Tuláčik zablúdil až na Jungmanovú Foto: Facebook/BRATISLAVA - PETRŽALKA

S bobrami sa v Petržalke pretrhlo vrece. Ďalší z nich si vykračoval priamo na Jungmanovej, po asfaltovej ceste. Pomôcť sa mu rozhodla Iveta, ktorá bobra navigovala mimo cesty. Mal namierené k Starému mostu. „Bála som sa, že by ho mohlo niečo zraziť, tak som ho pekne krásne radšej odprevadila naspäť do nášho kanála ako je Mlynarovičová. Veď tam majú aj svoje brlohy,“ napísala Iveta. 


Jej zážitok pobavil mnohých Petržalčanov. „Ivetka ste poriadne odvážna, keď sa nebojíte hladkať zvieratko, ktoré má také zuby, že nemá problém tými zubami zoťať strom. Ale treba uznať, že máte veľké srdce a milujete zvieratká a to je fajn. Ja som jazdil 20 rokov s autobusom MHD po Petržalke a keď som zbadal ježka na Jantárovej ceste, tak som s autobusom zastavil a počkal som až prejde ježko na druhú stranu. Potom som pokračoval v jazde a cestujúci vyvaľovali okále,“ napísal jeden z komentujúcich. 

Juraj zas upozorňuje, že v miestnych lesoch bobry poškodili viaceré stromy. „V lužných lesoch popri Dunaji sú stovky takýchto bobrích vizitiek. A stromy po tomto zásahu zomierajú,“ píše Juraj.

Zdroj: Facebook/BRATISLAVA - PETRŽALKA



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu