Na moste Apollo zachránil život dievčaťa, ktoré chcelo skočiť. Hrdinský vodič autobusu na linke 90


Foto: Na moste Apollo zachránil život dievčaťa, ktoré chcelo skočiť. Hrdinský vodič autobusu na linke 90 Foto: Dopravný podnik Bratislava

Aj napohľad obyčajná služba vodiča autobusu MHD sa môže zmeniť na dramatický a napínavý príbeh. Svoje o tom vie vodič Dopravného podniku Bratislava Roman Pavle. Jeho príbeh mal navyše šťastný koniec, ktorý znamenal záchranu ľudského života.

Všetko sa odohralo v jedno októbrové ráno na Moste Apollo. „Počas jazdy na linke 90 si Roman na Moste Apollo všimol osobu pripravenú skočiť z mosta do Dunaja. Zachoval však chladnú hlavu, autobus odparkoval a napriek nesmiernemu psychickému tlaku dokázal dievča sediace na zábradlí stiahnuť na chodník,“ opísal hrdinský a pohotový čin vodiča dopravný podnik na sociálnej sieti.

Povolanie vodiča autobusu, trolejbusu, alebo električky mestskej dopravy znamená čeliť stresovým situáciám v hustej premávke hlavného mesta. O to viac treba oceniť duchaprítomný čin vodiča Romana, ktorý si nielenže všimol tragickú situáciu na moste, ale aj pohotovo zasiahol. Práve preto Romanovi Pavlemu udelil primátor Matúš Vallo aj Cenu primátora Bratislavy, teda ocenenie s dlhoročnou tradíciou, ktoré dostávajú osobvnosti Bratislavy za prínos mestu v rôznych oblastiach. „Ďakovnú reč ešte pred odovzdaním ceny prečítala Nikola Blštáková, naša kolegyňa z oddelenia dopravnej psychológie, ktorá Romanovi bezprostredne po udalosti poskytla psychologickú pomoc. Všetci v DPB sú na Romana nesmierne hrdí. Je dobré mať kolegu, ktorý má srdce a v krízových situáciách nestráca rozvahu. Roman, želáme ti, veľa šťastných kilometrov za volantom autobusu, bez nehôd, ale aj bez takýchto kritických momentov,“ priblížil slávnostný okamih DPB.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu