Račania sa hádajú pre vizuál základnej školy. Je to ohyzdné, tvrdia


Foto: Račania sa hádajú pre vizuál základnej školy. Je to ohyzdné, tvrdia Foto: Facebook/Friends of Rača

Všetko to začalo nevinným príspevkom. Hádka sa strhla takmer okamžite. „Dobrý deň, môžem sa len tak do pléna spýtať, aký mate názor na Hubenku školu a konkrétne na výstavbu nového zázemia pred vstupom. Ja si nemôžem pomôcť, ale všetok ten kov, klietka plot, ešte aj kamenné ploty. Príde to len mne ako vrchol nevkusu?“ napísal vo facebookovej skupine profil Bufet Martina.

Obyvatelia tvrdia, že nový vstup vznikol preto, aby si tam žiaci mohli odkladať kolobežky a bicykle. „Vnútri už na to nemajú kapacitu. Ohradené to musí byť, aby im to nikto neukradol. Tá sieťka tam nie je kvôli deťom. Práveže to vymysleli výborne,“ tvrdí Nati. Autorka príspevku však aj tak voči vizuálnu namieta. 

„Len to prevedenie mi tak bije do očí. Podľa mňa sú architekti šikovní. Nepochopila som tam ani ten kovový plot okolo živého plota, čo je okolo školy. Robil sa dva roky dozadu. Paradoxne je to ľahšie preskočiť ako keď tam boli len kríky,“ tvrdí. Príspevok však pobúril Račianku Luciu, stavba je podľa nej praktická.

„Máte ale problémy a starosti. Normálne žasnem. Keď sa bude stavať za vaše peniaze, navrhnite si tam aj ružového slona. Super stavba a praktická, architekt bol pán architekt a asi aj dizajnér,“ napísala v komentári. „Tak žijem tu, bývam, zaujímam sa o to ako vyzerá moje okolie. Pre mňa je to ohyzd, ktorý obchádzam. To, že je niečo pekné, vkusné vie zhodnotiť len architekt? Ja neviem, čo je to s vami ľudia, že tu idete hneď do všetkých skákať. Ja len vyjadrujem názor. Dajte si predpísať neurol alebo si kúpte boxovací mech nech si uľavíte,“ odpovedá autorka príspevku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu