Zomrel Bratislavčan Eduard Kaluš z Ligy za duševné zdravie. Vďaka nemu liga začala s diskusiami


Foto: Zomrel Bratislavčan Eduard Kaluš z Ligy za duševné zdravie. Vďaka nemu liga začala s diskusiami Foto: FB Liga za duševné zdravie SR

Eduard Kaluš zomrel vo veku 71 rokov. V Lige za duševné zdravie pôsobil od jej prvých krôčkov na konci minulého storočia. „Edo spolupracoval s Ligou od jej úplných začiatkov, na konci 90-tych rokov. Pomáhal s technickým zariadením pre prevádzku Ligy, staral sa o počítače. Jeho zásluhou sme mohli v improvizovaných podmienkach na Ševčenkovej ulici v Petržalke začať s diskusiami po premietaní filmov o duševných problémoch, sám počas nich zabezpečoval premietanie aj zvuk,“ uviedla organizácia na sociálnej sieti.

Neskôr sa začal venovať propagácii duševného zdravia aj na internete. „Svoje komentáre a fotografie dával na prvú web stránku, ktorú sám vytvoril a staral sa o jej chod. Jeho fotografie z podujatí Ligy sa v tom čase objavovali aj v celoslovenských periodikách.“ Dobrovoľnícky prestal v Lige za duševné zdravie pracovať aj vplyvom vážneho ochorenia. „Edo, budeš nám všetkým chýbať,“ rozlúčila sa organizácia so svojim dlhoročným členom.








Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu