Presne na Deň Zeme spúšťajú v Senci ekologickú dopravu. Na zdieľanom bicykli sa môže odviezť každý


Foto: Presne na Deň Zeme spúšťajú v Senci ekologickú dopravu. Na zdieľanom bicykli sa môže odviezť každý Foto: FB Mesto Senec - oficiálna stránka

Symbolicky na dnešný Deň Zeme v Senci odštartovali projekt zdieľaných bicyklov. Ekologický spôsob dopravy je od dnes dostupný všetkým záujemcom, ktorí sa zaregistrujú na stránke dopravcu. Požičať bicykel si budú môcť Senčania na celkovo 12 virtuálnych stanovištiach rozmiestnených po celom meste.

Samospráva v Senci na sociálnej sieti zverejnila aj presné miesta, kde k životnému prostrediu priateľský dopravný prostriedok, obyvatelia mesta nájdu. „Zdieľané bicykle budú umiestnené tam, kde ich Senčania najviac využijú – pri mestskom úrade, na autobusovej a železničnej stanici, pri supermarketoch na Sokolskej, Bratislavskej, Svätoplukovej a na Boldockej ceste, pri hoteli Senec, na ulici Janka Jesenského, pri športovej hale Slávia, vedľa Gymnázia A. Bernoláka a pri SOŠ automobilovej. Bicykle si môžete požičať na jednom a vrátiť na inom stanovišti,“ oznamuje mestská stránka.

Zdroj: Arriva Bike

Prevádzkovateľom novej služby je dopravná spoločnosť Arriva. Práve zástupcovia dopravcu prvým záujemcom o jazdu na zdieľanom bicykli pomohli s registráciou, vysvetlili postup, ako si bicykel požičať a ako ho vrátiť, či ako používať mobilnú aplikáciu.


Základnú tarifu za vypožičaný bicykel vyrátali v Senci na 50 centov za 15 minút používania. Za 24 hodín zaplatíte 10 eur, a rovnakú cenu dopravca uvádza aj pri využití mesačného predplatného. Ak by ste si službu objednali na rok, stáť vás to bude 25 eur, resp. o 10 eur viac pri ročnom predplatnom Relax.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu