VIDEO: Policajti rozbili organizovanú skupinu zlodejov výrobných súčiastok v hlavnom meste


Foto: VIDEO: Policajti rozbili organizovanú skupinu zlodejov výrobných súčiastok v hlavnom meste Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Bratislavskí policajti si na svoje konto pripísali ďalší úspech v boji proti organizovanému zločinu. Najnovšie dokázali úspešne zasiahnuť proti skupine zlodejov výrobných súčiastok v jednom z výrobných závodov v hlavnom meste. 

Polícia na sociálnej sieti oznámila, že 6 obvinených malo „spoločným konaním, postupne odcudziť väčšie množstvo rôznych súčiastok z areálu jedného z výrobných závodov v Bratislave. Tie následne uskladnili na rôznych miestach v Bratislavskom a Trnavskom kraji a ďalej predávali za finančnú odmenu.“ Za ukradnuté súčiastky získali neuveriteľnú sumu viac ako 766 tisíc eur.

Polícia pri úspešnom zásahu proti zlodejom a priekupníkom úzko spolupracovala s vedením výrobného závodu. Obvinených zaistili 16. apríla. „Následne s nimi vyšetrovateľ vykonal potrebné úkony v zmysle zákona. Po ich vykonaní bol spracovaný podnet na návrh na vzatie obvinených do väzby, ktorý súd akceptoval v piatich prípadoch,“ dodala polícia na sociálnej sieti. V prípade preukázania viny pred súdom im hrozí 10 až 15 rokov za mrežami.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu