Pri Slnečniciach jej zničil auto a utiekol. Bratislavčanka hľadá čierne BMW


Foto: Pri Slnečniciach jej zničil auto a utiekol. Bratislavčanka hľadá čierne BMW Foto: Google Maps

Dopravná nehoda sa udiala ešte minulý týžden večer okolo štvrť na deväť, v Petržalke pri Slnečniciach. Ako k situácii došlo na sociálnej sieti opísala vodička Baška:

„Ja som bola na kruhovom objazde a on mi od Slnečníc vbehol do druhého pruhu, kde som bola ja, urobil mi škodu, dal 4ky a ja som hneď za križovatkou zastavila a čakala naňho a jeho nikde, on mi dal len výstražné ako sorry, a odišiel!! A ja ako správna slušná vodička som zastavila, že spíšeme poistku a ideme ďalej…“ Ďalej však išiel len druhý účastník nehody.

Malo ísť o čierne BMW, vodička si však žiaľ nevšimla evidenčné číslo auta, pretože došlo k bočnému stretu. Dôležitým poznávacím znamením tohto vozidla môže byť to, že ľavú stranu by malo mať po nehode poškodenú. „Viem že to je možno malá škoda, ale toto sa nerobí, a ešte som bola slušná a nevolala som policajtov, lebo viem že toto bol útek z miesta činu…,“ dodala pani Baška.

Práve to, že vodička nevolala políciu jej vyčítali niektorí diskutujúci pod jej statusom. „Nahlásiť na políciu, oni si ho nájdu. Ako správna slušná vodička ste mali volať políciu,“ ozval sa pán Adam. Naopak používateľka Sandy si prípadným vypátraním auta policajtmi nebola istá a opísala aj vlastnú skúsenosť. „Veď nevie ani ŠPZ. Čo budú obchádzať všetky čierne BMW v meste? Mne sa stalo niečo podobné a zapísala som si ŠPZ, a neboli schopní ani tak ju vypátrať a to mi rozbila celý predok a ušla.“


Ďalší komentujúci odporučili nainštalovať si do auta kameru, ktorej záznam by bol nespochybniteľným svedectvom a súčasne by sa dalo identifikovať evidenčné číslo auta druhého účastníka nehody. „Áno je to moja chyba, že nemám kameru, to uznávam, ale koľko ľudí nemá? Slušnosť káže že aspoň zastavím, a ak mám zaplatené PZP tak to uhradí aj poisťovňa, čoho sa bál?“ Uzavrela diskusiu pani Baška.

Ako sa správne zachovať v takej situácii?

Ako sa zachovať v prípade, ak do vás narazí iné auto a vodič z miesta nehody ujde? Základom je podľa poisťovne Generali zavolať políciu za každých okolností „a to aj v prípade, ak odhadovaná škoda nie je vyššia ako 3 990 eur. Zároveň sa poobhliadnite po okolí a oslovte okoloidúcich, či niečo nevideli. Aj informácie o farbe či type vozidla môžu byť v týchto situáciách nápomocné. Nezabudnite si vypýtať od  svedkov aj kontakt. Všetky zhromaždené informácie odovzdajte polícii.“




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu