Cyklisti v Petržalke nahnevali obyvateľov. Na prechode nezosadnú, cyklotrasy nevyužívajú


Foto: Cyklisti v Petržalke nahnevali obyvateľov. Na prechode nezosadnú, cyklotrasy nevyužívajú Foto: Facebook/Dopravný servis PO

Petržalčanov najnovšie rozčúlilo správanie cyklistov na priechode pre chodcov. Zákon hovorí, že keď po ňom prechádzajú, mali by zosadnúť z bicykla. Okrem toho pre nich platí povinnosť nosiť helmu v prípade, že sú mladší ako 18 rokov. Nosiť ju musia aj dospelí cyklisti, ak sa nachádzajú mimo obce.

Diskusiu rozprúdila so svojim príspevkom Viera. „Arogancia cyklistov. Idú cez prechod plný ľudí, nezosadnú a deti nemajú ani helmu,“ uvádza v príspevku. Na stranu cyklistov sa postavil Matej, ktorí tvrdí, že aj chodci vedia byť neohľaduplní. „Arogancia chodcov. Idú dve mamičky s kočíkmi vedľa seba po vyhradenej cyklotrase. Ide partia mladých a ani sa nepozerá, kam ide, iba stále do telefónu…Môžeme takto pokračovať donekonečna. Ďalšie konštruktívne komentáre?“ píše.

Iný rezident, Adrián zas hovorí, že cyklisti často chodia po ceste namiesto toho, aby využili cyklotrasy. Dochádza tak k nebezpečným situáciám. „Mňa dokáže nahnevať, keď cyklista ide po ceste alebo po chodníku medzi ľuďmi a na opačnej strane cesty je cyklochodník. Ulica Starohájska denne x-y krát. Naposledy hrdina otecko s dvoma deťmi kľučkoval medzi ľuďmi, skoro mi zrazil syna, ktorý išiel na kolobežke vedľa mňa a manželky s kočíkom,“ tvrdí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu