Podvodník na Facebooku zneužil bratislavskú ZOO. Neodpisujte na správy a nič neplaťte, varuje záhrada


Foto: Podvodník na Facebooku zneužil bratislavskú ZOO. Neodpisujte na správy a nič neplaťte, varuje záhrada Foto: ZOO Bratislava

Bratislavská zoologická záhrada varuje pred facebookovým podvodníkom. Ide o stránku, ktorá sa tvári ako originál, avšak so skutočnou zoologickou záhradou nemá nič spoločné. Čo je horšie, od ľudí láka peniaze a ako to na sociálnych sieťam býva zvykom, vždy sa môže nájsť dôverčivý návštevník stránky, ktorý podvodníkovi pošle nejakú sumu.

„ZOO Bratislava vyzýva ľudí, aby nekomentovali súťaž na podvodnej stránke, neodpisovali na správy, nič na stránke neuhrádzali a na Facebooku ju nahlásili ako podvodnú. Pravá stránka má v názve „ZOO Bratislava“, podvodná „Bratislavská ZOO,“ upozorňuje zoologická záhrada.

Keď na Facebooku otvoríte stránku “Bratislavská ZOO,” môžete nadobudnúť pocit, že ste navštívili oficiálny, profesionálny profil zoologickej záhrady. Určite sa však nenechajte nachytať, s podvodníkom nekomunikujte, nevymieňajte si správy a predovšetkým v žiadnom prípade nič neplaťte.


Zdroj: facebook



Zoologická záhrada pritom bola obeťou podobného útoku už v marci. Vtedy sa podvodná stránka nazývala “Bratislava ZOO.” Podvodníci od ľudí pýtali osobné údaje a platby. 26. marca bola podvodná stránka zablokovaná.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu