Peter Pellegrini dostal pár dní pred voľbami byt v Banskej Bystrici. Má ísť o dar od rodičov


Foto: Peter Pellegrini dostal pár dní pred voľbami byt v Banskej Bystrici. Má ísť o dar od rodičov Foto: Facebook/Peter Pellegrini

Novozvolený prezident Peter Pellegrini získal na svoje konto novú lukratívnu nehnuteľnosť v Banskej Bystrici. Podľa informácií z katastra ju mal nadobudnúť darovacou zmluvou, uvádza portál Startitup.

Víťaz prezidentských volieb čelil počas kampane viacerým pochybnostiam týkajúcich sa jeho majetku. Okrem súkromného lietadla v hodnote približne milióna eur, ktoré vlastní firma jeho straníckeho kolegu Petra Náhlika, sa priznal aj k využívaniu bratislavskej vily. Spomínanú novú nehnuteľnosť mal získať len dva dni pred druhým kolom prezidentských volieb, upresňuje portál Aktuality.sk.

Ide o byt v novostavbe na Bakossovej ulici v Banskej Bystrici. Nachádzať sa má na treťom poschodí, pričom zo spoluvlastnického podielu vyplýva, že nepatrí k najväčším. Podľa slov jeho hovorkyne Patrície Medveď Macíkovej ho predtým vlastnili jeho rodičia.


„Peter Pellegrini nadobudol byt od svojich rodičov, ktorí sa rozhodli vzhľadom na svoj vek a zdravotný stav vysporiadať svoj majetok a po dohode ho darovali jemu,“ priblížila pre Aktuality.sk.

Z katastra nehnuteľností vyplýva aj to, že v danej budove má mať Peter Pellegrini ešte jeden byt, dodáva Startitup. Vlastniť ho má na základe kúpnej zmluvy od roku 2010.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu