Muž kvôli osobným problémom podpálil bránu vedúcu k Úradu vlády SR. Súd ho poslal za mreže


Foto: Muž kvôli osobným problémom podpálil bránu vedúcu k Úradu vlády SR. Súd ho poslal za mreže Foto: ilustračné foto; Facebook/Úrad vlády Slovenskej republiky

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I, ako aj policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky boli v utorok 9. apríla krátko po 22:00 hod. vyslaní k budove Úradu vlády Slovenskej Republiky. Dôvod mal byť podpaľač, informuje polícia v tlačovej správe.

Neznámy muž mal totiž poliať benzínom jednu z bran, ktorá vedie do objektu. Použiť na to mal dvojlitrovú bandasku. Rozliaty benzín následne zapálil, čím došlo k poškodeniu murovanej fasády a oplotenia, ako aj časti kovovej brány vedúcej do podateľne Úradu vlády SR.

Policajti po príchode na miesto zistili, že príslušníci Úradu ochrany ústavných činiteľov a diplomatických misií už obmedzili na osobnej slobode 56-ročného muža. Ten sa na mieste k spáchaniu činu priznal a povedal, že to urobil vedome a kvôli osobným problémom.

Policajti ho preto eskortovali na príslušné oddelenie, aby vykonali ďalšie potrebné úkony. Po nich mu vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z trestného činu výtržníctva v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci. V tejto veci bol na Jozefa T. z Bratislavy spracovaný aj podnet na väzobné stíhanie, ktorému súd vyhovel.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu