Zomrel prorektor vysokej školy Jozef Kirchmayer. Bol to jedinečný človek, smútia kolegovia a študenti


Foto: Zomrel prorektor vysokej školy Jozef Kirchmayer. Bol to jedinečný človek, smútia kolegovia a študenti Foto: Vysoká škola ekonómie a manažmentu v Bratislave

Nečakaná správa prišla zo sveta školstva. V mladom veku 51 rokov zomrel Jozef Kirchmayer, prorektor Vysokej školy ekonómie a manažmentu v Bratislave. Oznámilo to vedenie vysokej školy na sociálnej sieti.

S hlbokým zármutkom oznamujeme širokej akademickej obci, zamestnancom, študentom, partnerom a priateľom Vysokej školy ekonómie a manažmentu v Bratislave, že nás dňa 10. apríla 2024, vo veku 51 rokov navždy opustil Mgr. Jozef Kirchmayer, PhD., prorektor pre pedagogickú činnosť a celoživotné vzdelávanie,“ uviedli zo školy.

Prorektor Kirchmayer odišiel s najväčšou pravdepodobnosťou nečakane, pretože ešte pred pár dňami trávil spoločné chvíle s manželkou na dovolenke v zahraničí. Na svoj účet na sociálnej sieti len pred piatimi dňami napísal: „Dnes sme si s manželkou skrátili dovolenku o jeden deň, aby sme sa zúčastnili druhého kola prezidentských volieb. Po viac ako 600 kilometroch sme zamierili prvé kroky do volebných miestností a teraz už len budeme čakať ... a veriť.“

Smútiaci kolegovia, študenti, ale aj jeho známi vyjadrujú svoje pocity pod príspevkom a spomínajú naňho, ako na skvelého človeka. „Jedinečná osobnosť odišla do neba. Pán prorektor Kirchmayer, odpočívajte v pokoji,“ poslala mu odkaz do neba Ola.


„Ach, náš Jožko jedinečný, viacerým nám pomohol, nezabudneme,” napísala Miriam.

Viacerí jeho študenti ho opisujú ako čestného, vzácneho a múdreho pedagóga. „Pána Kirchmayera som mala možnosť spoznať ako denná študentka, jedna z prvých absolventov tejto vysokej školy. Vďaka za jeho rady a naše nekonečné rozhovory, kedy bol vždy trpezlivý a nápomocný každému. Áno, takého si ho budeme navždy pamätať. Odpočívaj v pokoji, Jožko,“ spomína na prorektora Miroslava.

„Pán Mgr. Kirchmayer bol mimoriadny človek, akých som na akademickej pôde veľa nestretol. Robil to so srdcom a v každom študentovi videl potenciál a snažil sa mu pomôcť. Nebyť pána Kirchmayera, školu by som rozhodne v bakalárskom štúdiu vzdal. Dnes je zo mňa úspešný absolvent. Vyjadrujem úprimnú sústrasť celej rodine tomuto mimoriadnemu človeku,“ uviedol Peter.

„Môj učiteľský vzor, skvelý školiteľ, ktorý ma doviedol k učiteľstvu. Naučil ma nesmierne veľa, jeho rady teraz využívam - p. Kirchmayer, dali ste mi nový pohľad na profesiu - životnú cestu! Ďakujem. RIP. Nesmierne, ale nesmierne mi chýbate! Úprimnu sustrasť celej rodine,“ vyjadril svoje pocity bývalý študent Adrián.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu