Koncern IKEA zamestná nových ľudí. Po úspešnom roku otvárajú nové haly v Malackách


Foto: Koncern IKEA zamestná nových ľudí. Po úspešnom roku otvárajú nové haly v Malackách Foto: iStock

Najväčší nábytkový koncern pôsobiaci na Slovensku IKEA hlási vyššie zisky, po dlhých rokoch v stratách, tak firme konečne svitá na lepšie časy. Ohlásila dokonca otvorenie novej nábytkárne v Malackách, ktorá produkciu koncernu navýši o 50 percent.

Aj keď predaj známej modro-žltej predajne šľapal ako hodinky, to isté sa nedalo tvrdiť o miestnych výrobných fabrikách, ktoré IKEA prevádzkuje v Trnave, v Malackách a Závažnej Porube na strednom Slovensku. Súhrnne tak napríklad v rokoch 2018 až 2021 vykazovali stratu vo výške až 12 miliónov eur. Tento rok sa však pre IKEU výrazne zmenil.

Vôbec po prvýkrát sa im na Slovensku začalo dariť aj v oblasti výroby už pred dvoma rokmi, kedy vykázali zisk vo výške 148-tisíc eur. Roky nešťastia sa obrátili dobrým smerom až v minulom hospodárskom roku, ktorý uzavreli ešte v auguste 2023. IKEA Industry prevádzkujúca nábytkárne rozmiestnené po Slovensku zarobila 2,4 milióna, dodáva Dennik N.

Zvyšujú výrobné kapacity, v Malackách vytvorili pracovné miesta

Úspech spoločnosť oslávila otvorením nových výrobných hál a skladovacích priestorov v Malackách. Súhrnne tak vytvorili pracovné miesta pre 130 nových zamestnancov. Budúci zamestnanci sa budú môcť pochváliť prácou v priestoroch vybavených najmodernejšou technikou. Nová fabrika ponúka najvyššiu úroveň automatizácie výroby medzi všetkými fabrikami koncernu. 


Podľa údajov portálu Profesia spoločnosť IKEA Industry už dnes hľadá zamestnancov na zaplnenie kapacít, pričom platové podmienky nie sú práve skromné. Na pozícii manažéra si noví zamestnanci dokážu prísť až na 4000 eur mesačne. Na pozícii obsluhy automatickej linky spoločnosť ponúka plat vo výške až 1300 eur.

Koncern IKEA už dnes zamestnáva vyše 1500 zamestnancov, ktorí pracujú v troch výrobných základniach. S výrobou nábytku na Slovensku začali len pár rokov po zmene režimu. IKEA Industry svoju prvú nábytkáreň otvorila v roku 1992. Koncern tak už dnes súhrnne zamestnáva zhruba 2800 ľudí na celom Slovensku. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu