Opitý Bratislavčan, ktorý počas rozlúčky so slobodou dokaličil nemeckého turistu spoznal trest: 10 rokov v base


Foto: Opitý Bratislavčan, ktorý počas rozlúčky so slobodou dokaličil nemeckého turistu spoznal trest: 10 rokov v base Foto: iStock, Reprofoto/ iDnes.cz

Slovák, ktorý ešte v septembri minulého roka počas svoje rozlúčky so slobodou pod vplyvom alkoholu dokaličil nemeckého turistu z hradieb brnenského hradu Špilberk, spoznal svoj trest. Krajský súd v Brne mu vymeral trest vo výške 10,5 rokov väzby. O rozhodnutí súdu v prípade mladého Bratislavčana informoval český portál Novinky.cz

Daniel Madarász dorazil do Brna s partiou kamarátov ešte v septembri 2023. Hlavným cieľom ich výletu bola oslava jeho rozlúčky so slobodou. Tá sa však takmer skončila tragicky. Madarász pod vplyvom alkoholu zhodil nemeckého turistu z hradieb hradu Špilberk. Ten následne padol do hlbiny. 

Celému incidentu dopomohol aj alkohol. Vlani 1. septembra sa skupina mužov prechádzala po hrade Špilberk. Narazili na nemeckého turistu, ktorý sedel na hradbách, zatiaľ čo telefonoval. K turistovi pristúpil Daniel Madarász, ktorý bol pod vplyvom alkoholu, chcel sa s ním rozprávať, cudzinec však o komunikáciu záujem nemal. 

„Obžalovaný potom povedal anglicky ‚Ja ťa zabijem.‘ Poškodeného nato intenzívne strčil do hornej časti tela. Ten spadol do hĺbky viac než šiestich metrov,“ ozrejmil situáciu Martin Vrbík, predseda trestného senátu. Turista bol zakrátko prevezený do nemocnice, kde podstúpil operáciu. Podľa informácii portálu Novinky sa z nich dodnes úplne nezotavil.

Madarász sa chcel zbaviť viny, útok chcel zhodiť na bratranca

Ako portál dodal, mladý Bratislavčan sa snažil o zbavenie sa viny. Celú ťarchu chcel zhodiť na plecia svojho bratranca. „Už sme odchádzali, bratranec k nemu pristúpil a zhodil ho. Nepozeral som sa, kam spadol, bol som v šoku. Bratranec začal utekať a ja tiež,“ obhajoval sa pred zákonom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu