Taraba sa pustil do redaktorky Markízy, tá čelí vyhrážkam. Televízia reaguje, minister čaká ospravedlnenie


Foto: Taraba sa pustil do redaktorky Markízy, tá čelí vyhrážkam. Televízia reaguje, minister čaká ospravedlnenie Foto: Instagram/ martina_torokova_tv

Ostro sledovaný televízny konflikt medzi redaktorkou TV Markíza a šéfom envirorezortu Tomášom Tarabom (SNS) má dohru. Taraba hovorí o tom, ako novinári prekrúcajú pravdu tak „aby pred národom vyzerali ako tup*i.“ Sám pritom na sociálnej sieti zverejnil video, ktoré nezobrazuje celú pravdu. Redaktorka Martina Töröková ministra konfrontovala s otázkou, či pri odstrele problémového medveďa hnedého narazil rezort na administratívne problémy, ktoré všeobecne Taraba popisoval. Ten sa však pri konfrontácii odpovediam vyhýbal.

Minister Taraba už skôr hovoril o tom, ako sa boria s prekážkami pri odstrele problémových medveďov. Keď bol však konfrontovaný otázkou a presným príkladom, odpovedi sa vyhýbal. „Minister začal niečo rozprávať, čo nemožno klasifikovať ako odpoveď. Mám za to, že úlohou novinárov nie je len klásť otázky, ale aj počúvať a všimnúť si, ak sme odpoveď nezískali. Áno, niekedy to znamená, že treba otázku zopakovať. Aj niekoľkokrát,“ píše Töröková na svojom Instagrame. 

My mainstreamové médiá nepotrebujeme, máme silu na to vás ignorovať, odkázal Taraba

Celú pseudokauzu pritom odštartoval samotný Taraba. Ten na sociálnych sieťach zverejnil zostrih z jeho krátkej slovnej prestrelky s redaktorkou, sám pritom toto konanie aj vo videu odsudzuje. Ešte v reportáži sa pritom obul aj do televízie. „Toto Korčokovo Slovensko, ktoré teraz vidíte v Markíze. Toto je dôvod, prečo ste prehrali voľby,“ ukazoval Taraba na redaktorku.

Toroková odvtedy čelí útokom a vyhrážkam aj na sociálnych sieťach. Voči tomuto konaniu sa ohradila aj samotná Markíza, ktorá sa redaktorky jasne zastala. 


 

„TV Markíza odsudzuje útoky zo strany politikov a verejných predstaviteľov na jej novinárov a novinárky, ktorí následne čelia vyhrážkam v dôsledku výkonu svojej práce. Takýto spôsob komunikácie zbytočne zvyšuje napätie  a potenciálne ohrozuje konkrétne osoby na živote a zdraví, pričom jej aj v rozpore s legislatívou aktuálne prijímanou na pôde Európskeho parlamentu, ktorá má viesť k zabezpečeniu slobody médií a ich ochrany,“ uviedla. 

„Neverím vlastným očiam ani ušiam. Televízia Markíza vydala stanovisko, že sa ohradzuje voči môjmu slovnému dialógu s novinárkou Töröková. Všetci ste videli, ako som jej odpovedal na jej, s prepáčením, hlúpučké otázky o tom, že kde ja vidím problém, keď má byť odstrelený vlastne až vtedy, keď niekoho pohryzie alebo mu urobí nejakú ujmu na zdraví,“ reagoval minister. Aj v samotnej obhajobe však zavádza, nakoľko redaktorka kládla otázky o tom, kde vidí administratívne prekážky.

„Boli naučený tu hovädiť ľudí a z politikov vystrihávať ich pasáže len tak, aby vždy pred národom vyzerali ako tupci,“ dodal Taraba. Podotkol, že súčasný vládny kabinet nepotrebuje mainstreamové médiá. „Naše rozhovory raz a navždy skončili,“ dodal. „Kto sa nebude správať elementárne slušne voči politikom z mainstreamových médií, my už dnes máme tú silu a ten komfort, že vás môžeme zhlboka ignorovať. Takže toto vás čaká,“ uzavrel s tým, že práve on očakáva ospravedlnenie od TV Markízy.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu