Hlas-SD má záujem o ministerstvo kultúry, tvrdí Michelko z SNS. Drucker by mohol byť ministrom zdravotníctva


Foto: Hlas-SD má záujem o ministerstvo kultúry, tvrdí Michelko z SNS. Drucker by mohol byť ministrom zdravotníctva Foto: Facebook/Peter Pellegrini, Martina Šimkovičová

Slovenská národná strana tvrdí, že Hlas-SD má záujem o ministerstvo kultúry. Pre Denník N to povedal poslanec za SNS Roman Michelko, ktorý tvrdí, že strana by z toho nadšená nebola. Od zvolenia Petra Pellegriniho za nového prezidenta Slovenska sa vedú debaty o tom, kto zasadne na akú funkcionársku stoličku. dočasným vedením parlamentu bol poverený Peter Žiga (Hlas-SD), keďže Pellegrinimu poslanecký mandát dňom zvolenia zanikol. 

Novým predsedom parlamentu by mohol byť podpredseda Hlasu-SD Richard Raši alebo podpredsedníčka Denisa Saková. Z verejných vyjadrení lídrov SNS je však zrejmé, že o post šéfa parlamentu majú záujem aj oni. 

TV Markíza zas informuje o tom, že zmeny by mohli nastať aj na iných postoch. Údajne sa uvažuje nad tým, že novým ministrom zdravotníctva by sa stal Tomáš Drucker a ministerstvo školstva by získala SNS. Michelko potvrdil, že o špekulácii počul, ale SNS vraj nemá priamy záujem o ministerstvo školstva. O zmenách funkcií by mala koaličná rada rokovať v stredu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu