VIDEO: Ako správne zaparkovať a neošúchať susedné auto? Toto video vás to naučí


Foto: VIDEO: Ako správne zaparkovať a neošúchať susedné auto? Toto video vás to naučí Foto: Mesto Piešťany

Parkovanie je večný problém. Viaceré slovenské mestá zavádzajú nový systém parkovania, ktorý komplikuje šoférske schopnosti nejedného ostrieľaného vodiča. Počet miest na zaparkovanie ubúda, preto si každý rád uchmatne aspoň kúsok voľného miesta na státie. Aj keď by sa mohlo zdať, že parkovanie je jednoduché, nie každý má na to talent.

Niektorí si možno vybavíte situácie, kedy ste si našli za stieračmi nepríjemný odkaz plný nadávok a zahanbene ste radšej rýchlo odišli. Alebo naopak, možno ste už boli svedkami vtipného parkovania, kedy šofér alebo šoférka nevedeli polhodinu zaparkovať. Napokon to aj tak urobili “na hulváta” a poškodili susedné auto alebo zaparkovali na dvoch parkovacích miestach. Veľa je aj tých, ktorí schválne zaparkujú mimo vyznačenej čiary, v zákaze státia, na mieste invalidov či príliš blízko k ďalšiemu autu.

Existujú mnohé príbehy o pomstychtivých vodičoch. Niektorí nahnevaní šoféri zanechajú za stieračmi spomínané odkazy plné vulgarizmov, iní si našli svoje autá zabalené do igelitovej fólie. Kreatívnym spôsobom sa zrejme medze nekladú. Kto sa chce podobným prípadom vyhnúť, nech ide radšej bicyklom alebo si pozorne naštuduje precízne parkovanie.

Ak nemáte auto s rôznymi modernými pomôckami, ktoré vás pri parkovaní usmernia, toto video vám ukáže, ako to zvládnuť ľavou zadnou. Parkovanie kolmo či pozdĺžne pre vás už nemusí byť žiadny problém.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu