Separova výnimka na parkovanie má dohru. Polícia našla páchateľov


Foto: Separova výnimka na parkovanie má dohru. Polícia našla páchateľov Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj, Separ

Dvojica mladých mužov poskytovala občanom nadštandardné grafické služby. Falošné kartičky s výnimkami na parkovanie vytvárali 30-ročný Martin S. a 20-ročný Patrik H. „Ako vzor im poslúžilo potvrdenie o povolení výnimky z dopravných značiek určené pre vozidlo štátneho orgánu, ktoré im priniesol 29-ročný Christián V. Ten mal kartičku získať od údajne neznámej osoby a chcel sa o parkovanie zadarmo rozdeliť. Z toho dôvodu požiadal menovaných, aby vyrobili pár kópií potvrdení s výnimkou na parkovanie,“ informovala polícia. Mladíci vyrobili nielen požadované potvrdenia, ale aj kópie pečiatok viacerých útvarov Policajného zboru SR. 

Povolenia zhotovili aj pre seba. Počas analýzy kamerových záznamov policajti výnimky našli aj na Plátenníckej ulici v Bratislave, za čelnými sklami vozidiel značky Škoda a BMW 320i. Falošnú výnimku mal udeliť Úrad pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR v rámci Bratislavy. Christián V. dal do obehu približne 15 falošných kariet. 


Falošnú parkovaciu kartu používal aj raper Michael Kmeť alias Separ. S priateľkou Cynthou ju tiež využívali pre údajné účely Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR. Separov manažér uviedol, že boli uvedení do omylu.

„Zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II bolo v tejto súvislosti 30-ročnému Martin S. z okresu Senec, 20- ročnému Patrik H. z okresu Malacky a 29-ročnému Christiánovi V. z okresu Prievidza. vznesené obvinenie z trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí všetkým obvineným trest odňatia slobody až na tri roky,“ informovala polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu