AKTUALIZÁCIA: Rodina Milana Lasicu reaguje na zrušený album Básnenie. Je to zadosťučinenie, hovoria


Foto: AKTUALIZÁCIA: Rodina Milana Lasicu reaguje na zrušený album Básnenie. Je to zadosťučinenie, hovoria Foto: donio.sk

Producent projektu Básnenie s Milanom Lasicom sa s rodinou predbežne dohodol. Okolo albumu básnenie vznikol konflikt ešte minulý rok. Producent Marek Kučera zverejnil z albumu prvú skladbu List do vetra, ktorú Lasica naspieval tesne pred smrťou. Spolu so skladbou a videoklipom k nej spustil aj crowdfundingovú kampaň cez portál Donio. Všetko malo smerovať k nakrúteniu filmu.

Voči projektu sa ohradili vdova Magda Vášaryová a dcéra Hana Lasicová. Tvrdia, že o ňom nevedeli. „Niekedy v septembri 2021, necelé tri mesiace po Milanovej smrti, keď som išla autom po Krakove, mi volal nejaký pán, že niečo s Milanom nahrali a nedokončili. Malo to byť pätnásť zhudobnených básní, z ktorých štyri, vraj, nenahrali. Neviem, ako sa volal, ale asi to bol ten pán Kučera. Povedala som mu, že šoférujem a nemôžem ďalej o tom rozprávať. Odvtedy až do jesene tohto roka som o tom projekte nič nepočula,“ povedala Vášaryová pre Denník N.

Marek Kučera sa za nedorozumenie ospravedlnil a dnes oznámil, že peniaze z crowrdfundingovej kampane cez Donio vráti späť ľuďom. Doteraz sa mu podarilo na projekt vyzbierať 201-tisíc eur. 

V pondelok podvčer zaregovala na celú situáciu aj dcéra zosnulého umelca Hana Lasicová: „Je pre nás veľké zadosťučinenie, že sme sa dovolali spravodlivosti.“ Na žiadosť rodiny bude v najbližších dňoch vrátená plná suma všetkým  3127 podporovateľom Básnenia na stránke Donio.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu