Policajný riaditeľ zhodnotil priebeh prezidentských volieb. Zaznamenali viacero priestupkov


Foto: Policajný riaditeľ zhodnotil priebeh prezidentských volieb. Zaznamenali viacero priestupkov Foto: unsplash.com

Policajný zbor (PZ) v súvislosti s konaním druhého kola prezidentských volieb prijal viacero opatrení na zabezpečenie verejného poriadku. V bežnej službe sa nachádzalo približne 1 800 policajtov a ďalších takmer 4 000 príslušníkov PZ bolo v teréne, aby zabezpečili poriadok počas volieb.

„Celkovo sa na bezproblémovom zabezpečovaní volieb prezidenta SR podieľalo 5 786 príslušníkov a príslušníčok Policajného zboru,“ skonštatoval prezident PZ Ľubomír Solák. Pripravené boli aj špeciálne policajné útvary a pyrotechnici, ktorí však nemuseli zasahovať.

Počas volebného dňa však zaznamenali 24 podaní, pričom ani v jednom z nich nešlo o trestné oznámenie. Policajti riešili 5 priestupkov. Jeden z nich sa týkal členky volebnej komisie v Kolárove, ktorá odvolila za inú osobu. Tá v tom čase nebola vo volebnej miestnosti.

Ďalší priestupok prešetrovali v obci Sľažany, kde člen volebnej komisie zvolil nevhodné tričko. To malo na zadnej strane nápis s náznakom porušenia pravidla volebného moratória. „Iných podnetov, ktoré neboli kvalifikované ako priestupok alebo trestný čin, sme v deň konania prezidentských volieb zaznamenali celkovo 19,“ zhodnotil prezident PZ Ľubomír Solák.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu