Počas volieb zasahovali záchranári v Bratislave dvakrát. Žene príliš pomaly bilo srdce


Foto: Počas volieb zasahovali záchranári v Bratislave dvakrát. Žene príliš pomaly bilo srdce Foto: Ilustračné foto

Volebné miestnosti navštívilo aj počas včerajška obrovské množstvo obyvateľov Slovenska. Keďže na budúcnosti krajiny záleží aj starším ľuďom či osobám s rôznymi zdravotnými ťažkosťami, počas volieb sú v pohotovosti operačné strediská záchranárov vo všetkých mestách.

Tiesňová linka 155 dostala v sobotu 6. apríla sedem volaní o pomoc. Ambulancia bola vyslaná aj do miestnosti v bratislavskom Starom Meste, kde 87-ročnej žene príliš pomaly bilo srdce. Taktiež ju transportovali do nemocnice. Záchranári smerovali aj do blízkej volebnej centrály, kde skolaboval 72-ročný muž.

V Žilinskom kraji smerovala záchranka iba k jednému 78-ročnému pacientovi. Muž pred volebnou miestnosťou v Ružomberku začal náhle krvácať z nosa a stúpol mu krvný tlak. Previezli ho do miestnej nemocnice.

„Vo volebnej miestnosti na základnej škole v Banskej Bystrici ošetrili záchranári 63-ročnú ženu s kolapsovým stavom. Prevoz do nemocničného zariadenia nebol potrebný,“ priblížilo operačné stredisko.


V Banskobystrickom kraji smerovala záchranka aj do obce Beňuš, kde skolaboval 45-ročný člen volebnej komisie. Transportovali ho do nemocničného zariadenia v Brezne.

Na bolesti brucha sa zas sťažoval 67-ročný muž, ktorý prišiel odovzdať svoj hlas vo volebnej miestnosti v Moldave nad Bodvou. Záchranka ho previezla do nemocnice v Šaci.

V Leviciach zasahovala posádka pred volebnou miestnosťou u 81-ročnej ženy, ktorá utrpela po páde zranenie hlavy. Previezli ju do nemocnice v Leviciach,“ doplnilo operačné stredisko záchranárov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu