Hlavné mesto otvára letnú sezónu: Horúce počasie spríjemnia mestské fontány


Foto: Hlavné mesto otvára letnú sezónu: Horúce počasie spríjemnia mestské fontány Foto: Magistrát mesta Bratislava/ Marek Velček

V piatok 5. apríla sa začali naprieč celou Bratislavou spúšťať prvé fontány. Výnimkou nebola ani fontána Družba na Námestí slobody, ktorá bola terčom záujmu najmä rodín s deťmi a mládeže už v minulom roku. V hlavnom meste tak bude celkovo spustených 36 fontán a 13 pitných fontánok, ktoré Bratislavčanom, no aj návštevníkom hlavného mesta dožičia zaslúžené osvieženie počas horúcich dní.

Zdroj: Magistrát mesta Bratislava/ Marek Velček

Medzi prvými fontánami v hlavnom meste bola spustená práve už skôr spomínaná fontána Družba. Z príjemného osvieženia a krásneho pohľadu sa však budú tešiť aj ľudia v centre. V prvej fáze spúšťania sa otvorí aj Ganymedova fontána na Hviezdoslavovom námestí pred budovou Slovenského národného divadla (SND).

Zdroj: Magistrát mesta Bratislava/ Marek Velček

„Paralelne pri spúšťaní mestských fontán začneme spúšťať aj pitné fontánky. Mestská organizácia MARIANUM – Pohrebníctvo mesta Bratislavy, ktorá po novom spravuje aj mestské fontány, sa postarala o prípravu na ich spustenie. Uvedeniu do prevádzky predchádzalo viacero zásahov, a to najmä revízie elektroinštalácií, kontroly tesnosti spojov na rozvodoch, prípojok, čerpadiel, riadiacich systémov, tesností bazénov fontán a dávkovačov fontán. Boli obnovené bazény fontán, vyčistenie od nánosov nečistôt, vodného kameňa a vykonaním povrchových úprav - ochranných náterov,” povedal pre portál Bratislavské noviny Peter Bubla, hovorca magistrátu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu