Nečakaná správa. Moderátorka relácie Na hrane Jana Krescanko Dibáková končí v TV JOJ!


Foto: Nečakaná správa. Moderátorka relácie Na hrane Jana Krescanko Dibáková končí v TV JOJ! Foto: Instagram/janka_krescanko_dibakova

Ostrieľaná moderátorka Jana Krescanko Dibáková bola tvárou TV JOJ dlhé roky. Politikom doteraz kládla ostré otázky v relácii Na hrane. Tomu je však koniec. Na sociálnej sieti moderátorka oznámila, že podáva výpoveď. 

„Vo štvrtok, tak trochu symbolicky, som sa s televíziou Joj definitívne rozlúčila. V dobrom, bez búchania dvier, ale žiadnu inú cestu som už pred sebou nevidela, hoci ma nikto neposielal preč. Inak sa pozerám na dôležitosť politického spravodajstva, ktorého je už vo vysielaní viditeľne menej, na podobu vysielania pred prezidentskými voľbami a perspektívu relácie Na hrane, ktorej som odovzdala kus svojho života. Pre výpoveď som sa nerozhodla zo dňa na deň, hoci prezidentské voľby boli napokon rozhodujúce,“ napísala.


Dibákovej rozhodnutie prišlo nečakane. Denník N sa jej ešte v marci pýtal, či je možné, že prestane robiť politickú novinárčinu. Dibáková totiž dostávala viacero vyhrážok, dokonca aj smrťou. „Nemám jednoznačnú odpoveď. Budem svoju prácu robiť najlepšie, ako viem, kým sa bude dať. Ak to nepôjde, viem si pripustiť, že sa niekam presuniem a budem písať analýzy, možno školiť,“ odpovedala vtedy Dibáková.


Už na začiatku marca musela TV JOJ vysielanie štvrtkovej relácie Na hrane zrušiť. Viacerí zástupcovia koaličných strán odmietli Dibákovej do relácie vtedy chodiť. „Portfólio koaličných zástupcov sa nám dramaticky zúžilo. A budem ešte otvorenejšia - istý politik istej strany mi včera otvorene povedal “nebudeme k Vám chodiť, lebo u Vás politicky nič nezarobíme”. Už celé týždne je neuveriteľne náročné vyskladať zostavu hostí tak, aby sme vôbec vedeli vysielať. Dezinfoscéna politikom ponúka široké možnosti bez nepríjemných otázok. Reláciu sme nevysielali iba vtedy, keď hosťa Jaroslava Naďa odviezla z ministerstva sanitka a nebolo možné zabezpečiť náhradu,“ napísala vtedy ako reakciu Dibáková na sociálnej sieti.

Tvrdí, že sa politici chcú vyhnúť nepríjemným otázkam a nechcú byť konfrontovaní. „Áno, komerčná televízia nemusí mať diskusnú reláciu, ktorá má s hosťami problém v každom volebnom období. Nemusíme diskutovať vôbec, len sledovať videá politikov a spindoctorov na sociálnych sieťach, hltať reči len tých svojich a nevystavovať politikov konfrontáciám,“ dodáva.

Okrem neúčasti koaličných strán Dibákovej prácu znepríjemnili aj osobné útoky priamo predsedu vlády Roberta Fica. Ten si ju vzal na paškál priamo na Medzinárodný deň žien. Napísal, že si za ich neúčasť v diskusiách Dibáková môže sama. „Reakcia politikov na takýto stav je teda prirodzená. Snažia sa dať prednosť iným formám politickej diskusie alebo jednochucho si povedia, že voľný štvrtkový večer je podstatne užitočnejší ako stratená hodina s pani Dibákovou,“ povedal a ďalej tvrdil, že si situáciu Dibáková vysvetlila po svojom. „Samozrejme, že redaktorka si svoje zlyhanie vysvetlila po svojom. Všetci politici sú idioti, len ona je lietadlo,“ dodáva.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu