Pozor na podvodné stránky: Z rozprávkovej dovolenky sa môže stať nočná mora


Foto: Pozor na podvodné stránky: Z rozprávkovej dovolenky sa môže stať nočná mora Foto: iStock

Polícia upozorňuje ľudí na nové snahy podvodníkov o to, aby z vás vymámili peniaze. Tentokrát sa uchyľujú k staronovým praktikám. Nič netušiaca obeť, ktorá si chce kúpiť vysnívanú dovolenku môže len po zopár klikoch spadnúť podvodníkom rovno do pasce. 

Polícia má niektoré z týchto stránok v hľadáčiku. Ľudí tak upozorňujú, aby na podobné praktiky nenaleteli. Do zoznamu nebezpečných webov, prostredníctvom ktorých z vás môžu pod zámienkou ponuky dovolenky v tropickom raji podvodníci vylákať peniaze, zaradili portály ako: slnkomore.sk, toptours.sk, v-tours-international.com. 

Podľa príspevku policajtov majú tieto portály ponúkať lacné zájazdy a dovolenky, pri ktorých existuje dôvodné podozrenie, že ide o podvodné portály. „Okrem nich sa môžu opätovne ,‘vrátiť na scénu’ v minulosti podvodné portály nazajazd.sk, kamideme.sk, dovolenka25.sk, travelsk.sk. Prostredníctvom portálu www.oddychuj.sk bolo na prelome rokov 2022/2023 podvedených viac ako sto Slovákov, ktorí prišli o tisíce eur,” pripomenuli.

Polícia radí, ako sa podobným podvodníkom vyhnúť

V prípade, ak máte pochybnosti o tom, že web, cez ktorý si plánujete kúpiť dovolenku, je bezpečný, zapamätajte si tieto rady. Medzi znaky takýchto webov patrí neexistencia sídla kamennej prevádzky, absencia poistenia proti úpadku či neuvedenie telefonického kontaktu spoločnosti, prípadne ich zamestnanec pracuje z domu a nemá kontakt na spoločnosť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu