FOTO: Číňan pašoval na Starej Vajnorskej e-cigarety za tisíce eur. Prípad skončil na colnom úrade


FOTO: Číňan pašoval na Starej Vajnorskej e-cigarety za tisíce eur. Prípad skončil na colnom úrade
Galéria: 5 fotiek
Foto: Colný úrad Bratislava

Bratislavskí príslušníci colného úradu si posvietili na pašerákov. Zaistili celkovo 620 kusov jednorazových elektronických cigariet. Ich hodnota bola vyčíslená na 5 000 eur. Cigarety boli zaistené na ulici Stará Vajnorská v mestskej časti Nové Mesto. Dôvodom zaistenia bolo, že cigarety mali znaky porušenia práv duševného vlastníctva.

Policajti skontrolovali vozidlo so slovenskou poznávacou značkou, ktoré šoféroval 40-ročný občan čínskej národnosti. „Príslušníkom finančnej správy musel sprístupniť ložný priestor a interiér vozidla, kde sa nachádzali kartónové krabice. Hliadka na mieste vykonala úplnú vnútornú kontrolu vozidla a objavila tovar, ktorý by mohol porušovať práva duševného vlastníctva. K predmetnému tovaru kontrolovaná osoba nevedela predložiť potrebné doklady o pôvode a spôsobe nadobudnutia,“ informovala hovorkyňa Colného úradu Bratislava Drahomíra Adamčíková.

Číňan nevedel predložiť potrebné doklady o pôvode a spôsobe nadobudnutia e-cigariet. Vzhľadom na ich množstvo vzniklo podozrenie, že ide o obchodnú činnosť. Tovar bol preto mužovi zaistený.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu